FlyforYou

Όσο πιο τελειομανής είσαι ,τόσο πιο αργά θα βρεις τον δρόμο σου.

Home »  Life Coaching »  Όσο πιο τελειομανής είσαι ,τόσο πιο αργά θα βρεις τον δρόμο σου.

Όσο πιο τελειομανής είσαι ,τόσο πιο αργά θα βρεις τον δρόμο σου.

Οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν πως το να έχουν υψηλά στάνταρ στην ζωή τους είναι καλό.

Επιδιώκοντας σπουδαίες επιδόσεις μπορεί να δείχνει ότι έχεις ένα δυνατό χαρακτήρα εργασία, από την άλλη πλευρά όμως συνεπάγεται την τάση σου να θέτεις προϋποθέσεις που είτε είναι πολύ υψηλές , είτε δεν μπορούν να τηρηθούν, είτε αντιμετωπίζονται με μεγάλη δυσκολία.

Η πεποίθηση του όλα ή τίποτα κυβερνά την ζωή ενός τελειομανή. Οι τελειομανείς τείνουν να πιστεύουν ότι οτιδήποτε είναι εκτός της τελειότητας είναι ασήμαντο και ότι οι ατέλειες μπορεί να οδηγήσουν σε καταστροφή. Για τους ανθρώπους αυτούς η πιθανότητα λάθους είναι αδικαιολόγητη και σημαίνει αποτυχία.

Η τάση για τελειότητα δημιουργεί πανομοιότυπους ανθρώπους, αγχώδης, υποχωρητικούς ,φοβικούς και θλιμμένους. Δημιουργεί συναισθήματα ματαίωσης και κόπωσης, περιορίζει την χαρά και αναβάλλει συνεχώς την ικανοποίηση. Η ακρίβεια στην οποία πιστεύουν είναι τελικά το εμπόδιο που τους χωρίζει από μία γεμάτη νόημα ζωή. Δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για να ικανοποιήσουν τον εσωτερικό τους κριτή και δεν κάνουν τίποτα που μπορεί να τους προσφέρει χαρά.

    Η τελειομανία ροκανίζει τις αντοχές σου και αλλοιώνει την αυθεντικότητα σου. 

  Προσπαθώντας να είναι τέλειοι είναι επίσης πιθανό να νιώθουν άγχος και ίσως ακόμη και απογοήτευση με τον εαυτό τους, διότι παρά τον πολύ χρόνο που αφιερώνουν δεν είναι σε θέση να συναντήσουν τα πρότυπα τους εύκολα ή καθόλου. Με την πάροδο του χρόνου, μπορεί ακόμη και να αρχίσουν να πιστεύουν ότι δεν είναι το ίδιο ικανοί όσο οι άλλοι.

Ο φόβος του λάθους συχνά τους βασανίζει και τους ωθεί σε μία ασταμάτητη και αναποτελεσματική κριτική ως προς το τι θα μπορούσαν να είχαν κάνει καλύτερα για να έχουν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Το σωστό και το λάθος είναι δύο πλευρές μίας ίδιας κατάστασης που για να βιωθεί πρέπει κανείς να περάσει από μέσα τους για να τις γνωρίσει.

 Ως εκ τούτου, αξίζει να εξεταστεί η χαλάρωση αυτών των προτύπων. Θυμηθείτε, μειώνοντας τα πρότυπά σας ΔΕΝ σημαίνει ότι δεν έχετε πρότυπα, αλλά ότι επιλέγεται να είναι πιο ρεαλιστικά.

Υιοθετώντας μία στάση ζωής που βασίζεται στην τελειότητα, είναι σαν τα ταΐζουμε συνεχώς ένα πεινασμένο αχόρταγο ζώο.

              Αν δεν είσαι τώρα ικανοποιημένος, δεν θα είσαι ούτε και μετά.

 Η τελειομανία αποστραγγίζει τα δημιουργικά μας αποθέματα. Οτιδήποτε μας κάνει να σπαταλάμε την προσωπική μας δύναμη πρέπει να ανασύρεται από μέσα μας και να επαναπροσδιορίζονται οι αιτίες και τα αποτελέσματα των συνηθειών και των πεποιθήσεων μας.

Το πιο ωραίο δώρο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου είναι να είσαι ενθαρρυντικός μαζί του. Αν μάλιστα πιστέψεις πραγματικά σε αυτόν, τότε μπορείς να γίνεις ο κορμός που θα στηρίξει τα κλαδιά του. Η θέληση σου θα μεγαλώνει, θα εξαπλώνεται και θα αγκαλιάζει τον κορμό. Οι ανταμοιβές της αποδέσμευσης σου από την τελειότητα θα ήταν τεράστιες. Ηρεμία και ένα βαθύ συναίσθημα γαλήνης , ειρήνης και ελευθερίας που θα σου επέτρεπε να ζήσεις μία ενδιαφέρουσα σε εμπειρίες ζωής, αντί μιας προδιαγεγραμμένης και συμβατικής πορείας.

Αυτό που δίνει ικανοποίηση είναι να αναπτυσσόμαστε, αλλά αν δεν είμαστε δεκτικοί στην νέα γνώση θα εκλαμβάνουμε τις ελλείψεις μας σαν εμπόδια.

Για να νιώθουμε ασφαλείς έχουμε ανάγκη να ελέγχουμε τις πράξεις μας. Η διαφορά είναι στο πως εκλαμβάνουμε τις πράξεις αυτές. Αν για παράδειγμα δεν δίνουμε στον εαυτό μας την επιλογή να σφάλει ή του απαγορεύαμε την αποτυχία, τότε του αφαιρούμε το δικαίωμα να πάρει μερικά ρίσκα και να μάθει μέσα από αυτά.

Μετονόμασε τα λάθη σου εμπειρίες, χρειάζεσαι τις εμπειρίες για να εξασκηθείς. Αν δίνεις το καλύτερο σου εαυτό σε όλες τις περιστάσεις τις ζωής, τότε σύντομα θα γίνεις ειδήμων.

 Όσο περισσότερο προσπαθείς τόσο καλύτερος γίνεσαι!

*Για περισσότερη έμπνευση ,διάβασε την στήλη Fly Tips http://flyforyou.gr/fly-tips-2/

Σε ευχαριστώ που ήσουν εδώ. 

Σταυρούλα Χριστοπούλου

Personal Life-Coach / Συμβουλευτική κατεύθυνση και επίτευξη στόχων.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *