FlyforYou

Όλα όσα έμαθες μένοντας σπίτι

Home »  αλλαγή »  Όλα όσα έμαθες μένοντας σπίτι

Όλα όσα έμαθες μένοντας σπίτι

Εδώ και κάποιες εβδομάδες συμβαίνει κάτι σχεδόν μαγικό. Κάποιος κατάλαβε πως δεν περνάς αρκετό χρόνο με τον εαυτό σου και σου τον χάρισε ξαφνικά. Η ιδέα να μείνεις στο σπίτι σε βρήκε απροετοίμαστο. » Διακοπές ή απόσυρση; Είμαι παγιδευμένος μέσα στο σπίτι ή ασφαλής; » Σκέφτηκες. Χωρίς πολλή σκέψη άρπαξες αυτή την ουρανοκατέβατη ευκαιρία και ξεκίνησες ένα αλλιώτικο ταξίδι. Η δημιουργία λίγου χρόνου χαλάρωσης και απόλαυσης με τον εαυτό σου, δεν ήταν τόσο κακή ιδέα. Στην πορεία της νέας σου καθημερινότητας, το χάος που άλλοτε επικρατούσε μειώθηκε και το ενδιαφέρον σου επικεντρώθηκε στις αγαπημένες σου ασχολίες. Επενδύοντας τον περίσσιο χρόνο σου σε ότι σε κάνει χαρούμενο και παραγωγικό, η τακτοποίηση του χώρου σου ήταν το πρώτο βήμα για να βρεις ξανά ηρεμία, για να ακολουθήσει το επόμενο. Μαθημένος να κυνηγάς με υψηλές ταχύτητες την ζωή, δεν είχες χρόνο να συλλογιστείς τι πραγματικά θέλεις. Ίσως να είχες απομακρυνθεί αρκετά από ό,τι σε ανανέωνε και ενίσχυε τις δεξιότητες σου.
Απολαμβάνοντας κάθε μικρό πράγμα, ο εγκέφαλος σου άρχισε πάλι να σκέφτεται καθαρά και χωρίς να το καταλάβεις, το κουτάκι της ζωής σου άνοιξε ξανά. Σιγά σιγά θυμήθηκες πως μοιάζει να αφοσιώνεσαι και να χαίρεσαι την στιγμή. Η ευκαιρία να βιώσεις ευγνωμοσύνη είχε δοθεί. Κατά την διάρκεια αυτών των ιδιαίτερων στιγμών, συνέβη το απλό μα πάντα δύσκολο στο πέρασμα του χρόνου.

Αντιλήφθηκες την μεγάλη εικόνα.

Είδες την ζωή σου συνολικά και τον ρόλο σου μέσα σε αυτή. Συνειδητοποίησες πως έκανες όνειρα να ταξιδέψεις στον κόσμο, να αξιοποιήσεις ποιοτικά τον χρόνο σου, να οργανώσεις συναρπαστικές εξόδους με φίλους και όλα τα τοποθετούσες κάπου στο μέλλον. Η απελευθέρωση από μία καθημερινότητα χωρίς ουσιαστική ώθηση καθυστερούσε και σε παρέσερνε συχνά να ονειρεύεσαι και να αναζητάς μία νέα και πιο όμορφη προοπτική ζωής. Η πρώτη συνειδητοποίηση είχε γίνει. Σχεδίαζες το μέλλον σου, αλλά δεν ζούσες ουσιαστικά το παρόν σου. Το πιο σημαντικό από όλα ήταν πως δεν είχες αξιολογήσει σωστά την ζωή σου. Δεν είχε έρθει η σωστή στιγμή που θα αναδιοργάνωνες, θα βελτίωνες και θα έβρισκες χρόνο να περιποιηθείς τον εαυτό σου. Αν κάτι κατάλαβες με αυτή την παύση, είναι πως η ζωή σου ήταν γεμάτη εκκρεμότητες και παρατάσεις. Έχεις πολλά να μοιραστείς και περισσότερα να θαυμάσεις και τα αναβάλλεις. Στην ησυχία στοχάζεσαι τα πράγματα από την κορυφή τους, από τα πιο σημαντικά έως τα πιο ασήμαντα. Έτσι κατάλαβες πως πεινούσες για ουσία, για αλήθεια και ποιότητα και ξέσπασες στο φαγητό. Δεν ήσουν έτοιμος να εστιάσεις εποικοδομητικά στον εαυτό σου.

Είσαι ταπεινός, είσαι αληθινός, είσαι θετικός;

Αυτές οι διακοπές είναι εσωτερικές. Δεν μπορούν να σε βγάλουν έξω αν πρώτα δεν τεστάρουν και βελτιώσουν τις γνώσεις σου. Δοκίμασες ένα διαφορετικό είδος εκπαίδευσης αυτή την φορά. Στο βιογραφικό σου προστέθηκε άλλη μία ικανότητα. Βρήκες τον τρόπο να συνδέσεις τον εαυτό σου με την ζωή. Το άγχος του μυαλού σου αντικαταστάθηκε με την χαρά και την προσμονή για άμεση και ελεύθερη δράση. Ο πίνακας σχεδίασης, απεικονίζει το δικό σου σχέδιο τώρα. Εργάστηκες πάνω σε αυτό με μεγαλύτερη σαφήνεια. Το μόνο που χρειάζεται είναι να περάσεις από αυτή την θεωρία στην πράξη. Και θα το καταφέρεις, αρκεί να παραμείνεις θετικός. Μπορείς να μετατρέψεις αυτή την εποχή σε μία αναθεώρηση του τρόπου ζωής σου. Οι προτεραιότητες και οι προθέσεις σου δεν πρέπει να κουκουλώνουν την πραγματική σου ταυτότητα, αλλά να σου επιτρέπουν να χαίρεσαι την επανένωση μαζί της.

  • Τώρα γνωρίζεις πως τα σημαντικά της ζωής δεν μπορούν να περιμένουν, γιατί δεν αξίζουν την αναμονή.
  • Το συσσωρευμένο άγχος ήταν η απόδειξη πως είχες χάσει την επαφή με τον εαυτό σου.
  • Η παραγωγικότητα, η έμπνευση και η δημιουργία κερδίζονται από όσους εργάζονται όχι μόνο με πάθος, αλλά και βάθος.
  • Είναι χρήσιμο να αποσυνδέεσαι από την προσωρινή ευχαρίστηση για να ασχοληθείς με την μακροπρόθεσμη.
  • Οι φιλοδοξίες σε αναζωπυρώνουν κάθε τόσο αλλά δεν σε απελευθερώνουν όταν δεν επενδύεις στην γνώση του εαυτού σου.
  • Να κατανοείς και να αποχωρίζεσαι ότι δεν είναι πια χρήσιμο για την ψυχική σου ειρήνη.
  • Να επεξεργάζεσαι και να εργάζεσαι πάνω στην πολυπλοκότητα της ζωής με τον πιο απλό τρόπο.

Σε μία εποχή που η επίτευξη έχει τον πρώτο λόγο, επέτρεψε στους περιορισμούς να σου ξυπνήσουν την ζωή που θέλεις να ζεις συνειδητά.

Σταυρούλα Χριστοπούλου

Life-Coaching – Συμβουλευτική, κατεύθυνση και επίτευξη στόχων.

Δημοσιεύτηκε στο www.beautemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *