FlyforYou

Τυχαίο ή σκόπιμο, ότι μας συμβαίνει;

Home »  αντιστάσεις »  Τυχαίο ή σκόπιμο, ότι μας συμβαίνει;

Τυχαίο ή σκόπιμο, ότι μας συμβαίνει;

Καθημερινά μας συμβαίνουν διάφορα πράγματα, τα οποία επεξεργαζόμαστε και αξιολογούμε ως γνώριμα ή άγνωστα, ως σημαντικά ή ασήμαντα. Ένα σωρό από τυχαίες ή μη ενδείξεις μας βοηθούν να κάνουμε τα επόμενα βήματα μας. Η περιέργεια λειτουργεί ως κινητήριος δύναμη στην ζωή των περισσότερων ανθρώπων, όταν δεν συνδυάζεται με ισχυρογνωμοσύνη και απόρριψη. Το σύμπαν είναι απέραντο και μας χωράει όλους, για αυτό η απεραντοσύνη του ασχολείται με την μοίρα και την ευημερία κάθε σημαντικής ή ασήμαντης ύπαρξης. Όλοι μπορούμε να απολαμβάνουμε την πηγή κάθε αφθονίας, αρκεί να ερχόμαστε σε επαφή μαζί της. Τα σημάδια από το σύμπαν έχουν έναν ξεχωριστό τρόπο να εμφανίζονται σε αυτούς που αναζητούν την σαφήνεια τους και συνήθως τους καλεί να εμπιστευτούν περισσότερο το ένστικτο τους και να αποκτήσουν πρόσβαση σε ανώτερα επίπεδα της συνείδησης τους.

Τα μηνύματα που λαμβάνουμε είναι σαν τις κλειστές πόρτες που ανοίγουν την στιγμή που το χρειαζόμαστε. Όταν πρέπει να μεταβούμε σε κάτι νέο που μας απελευθερώνει, αφήνοντας πίσω κάτι παλιό και δυσλειτουργικό. Είναι η λύση σε ένα πρόβλημα, η απάντηση σε ένα δίλημμα, η επικύρωση ενός στόχου. Είναι η ευκαιρία εξέλιξης που καθοδηγεί τα βήματα μας με έναν πιο σύντομο και λειτουργικό ρυθμό. Τα καθοδηγητικά μηνύματα είναι σημάδια που μας δείχνουν πως να προχωράμε και να αξιοποιούμε τις ευκαιρίες που μας δίνονται. Η ζωή είναι γεμάτη αβεβαιότητα και σύγχυση και αυτό επιβραδύνει την συγκέντρωση μας. Πιστεύουμε πως πρέπει να συνεχίσουμε να πολεμάμε, σπαταλώντας την ενέργεια μας, κολλημένοι σε χρόνιες καταστάσεις που δημιουργούν άγχος και φόβο.

Πως να αντέξουμε αυτόν τον δυσάρεστο τρόπο ζωής αν δεν πιστεύουμε σε κάτι καλύτερο, μεγαλύτερο και σοφότερο;

Ο άνθρωπος δημιουργεί μπλοκαρίσματα στην ζωή του, γιατί δεν αντιλαμβάνεται σωστά την λειτουργία της.

Τοποθετείται απέναντι της και την αντιμετωπίζει καχύποπτα, θεωρώντας πως είναι άδικη μαζί του γιατί δεν του προσφέρει αυτά που χρειάζεται. Υποφέρει για πράγματα ανώφελα, ταλαιπωρείται για θέματα ασήμαντα, είναι επίμονος με συνήθειες που δεν του κάνουν καλό και καταλήγει να μαθαίνει να αγαπάει τον εαυτό του και την ζωή, με δύσκολο τρόπο. Αυτό που τον παιδεύει είναι η δυσκαμψία του που τον εμποδίζει να δημιουργήσει αρμονία με τον κόσμο γύρω του. Αντί για αυτό δημιουργεί προσκολλήσεις με πράγματα που δεν τον φέρνουν σε επαφή με τον εαυτό του, όσο με την ακόρεστη ανάγκη του για άμεση ικανοποίηση των επιθυμιών του.

Eίναι όλα μία ευκαιρία ή μεμονωμένα γεγονότα;

Όλα όσα συμβαίνουν διέπονται από τον νόμο της αιτίας και του αποτελέσματος. Τίποτα δεν συμβαίνει χωρίς να έχει κάποια επίδραση στην ζωή μας, είτε το αντιλαμβανόμαστε είτε όχι. Η απόδειξη σε αυτό, είναι το ίδιο το αποτέλεσμα και η εξήγηση, η πράξη που προηγήθηκε. Η αντίληψη μας είναι το εργαλείο της κατανόησης και αυτό που θέτει τα υγιή όρια μεταξύ φανταστικού και πραγματικού. Η πίστη είναι το δεύτερο εργαλείο που μας βοηθάει να δούμε πιο καθαρά την πραγματικότητα, χρησιμοποιώντας τα μάτια της καρδιάς. Πρόκειται για την βαθύτερη κατανόηση των γεγονότων και βασίζεται στην αφύπνιση και την επίγνωση για όλα όσα ζούμε.
Υπάρχει μία μεγάλη μερίδα του κόσμου που δεν πιστεύει πως τα περισσότερα γεγονότα έχουν κάποιο συγκεκριμένο λόγο που συμβαίνουν, απλά συμβαίνουν. Είναι μία νοοτροπία χαραγμένη μέσα τους από καιρό και τους παροτρύνει να μην αναλύουν αυτά που ζουν, παρόλο που οι συναισθηματικές προκλήσεις που βιώνουν είναι πολλές. Η αλήθεια είναι πως τίποτα δεν είναι άσχετο με εμάς. Συνδεόμαστε με όλα και όλα μας επηρεάζουν σε κάποιον βαθμό.

Βαθιά μέσα μας θέλουμε τα πράγματα να γίνονται όλο και καλύτερα και αυτό μας οδηγεί να τα ελέγχουμε, αντί να πιστεύουμε στην αιτία της ύπαρξης του. Με απλά λόγια, όταν μπορούμε να διαβάζουμε την ζωή, γινόμαστε ενεργό μέλος της ενώ όταν την αμφισβητούμε, εκείνη μας αποβάλλει. Θέλει να προχωράμε χωρίς να ξεχνάμε πως το τελευταίο πράγμα που κάναμε και το επόμενο που θα έρθει, δεν είναι ανεξάρτητα μεταξύ τους, αλλά η συνέχεια της ίδιας ροής.

Σταυρούλα Χριστοπούλου

Life-Coaching / Συμβουλευτική, κατεύθυνση και επίτευξη στόχων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *