FlyforYou

Γεννημένοι να είμαστε μοναδικοί.

Home »  Life Coaching »  Γεννημένοι να είμαστε μοναδικοί.

Γεννημένοι να είμαστε μοναδικοί.

Όλοι γεννιόμαστε ευνοημένοι από την μοναδική μας φύση. Πολλά από τα εκ γενετής χαρακτηριστικά μας λειτουργούν υπέρ μας και άλλα μας δυσκολεύουν. Σαν μικροί εξερευνητές δοκιμάζουμε τα όρια κάθε λειτουργίας μας και κάνουμε τις απαραίτητες βελτιώσεις.  Αυτά τα ατομικά βήματα, μας οδηγούν σε ατομικά  αποτελέσματα γιατί μας επιτρέπουν να διαφοροποιηθούμε από τους άλλους. Όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά, είτε συνειδητά, είτε ασυνείδητα εργαζόμαστε πάνω στην γνώση του εαυτού μας.
Η επαφή με την αυθεντικότητα μας γίνεται μέσα από την συνειδητή σχέση με αυτή την διαφορετικότητα. ‘Όταν αναγνωρίζουμε και αποδεχόμαστε εντέλει την φύση μας, καταφέρνουμε να ζούμε με ποιότητα και γαλήνη.

Πολλοί είναι αυτοί που νιώθουν την ιδιαίτερη φύση τους, αλλά φοβούνται να την εξωτερικεύσουν. Η ομοιότητα και η ταύτιση με τους άλλους, τους δίνει την αίσθηση της ασφάλειας και της αποδοχής, ωστόσο αφαιρεί την δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με την εσωτερική τους σοφία.

Ως άτομα είμαστε μοναδικά, με διαφορετικές εμπειρίες και επιρροές που σημαδεύουν την ζωή μας. Παρατηρώντας μία οικογένεια, ακόμα και εκεί βλέπουμε διαφορές μεταξύ των ατόμων, γιατί τίποτα δεν μπορεί να κλωνοποιηθεί με ακρίβεια. Παρόλο που μπορεί να ζούμε τα ίδια πράγματα, τα αντιλαμβανόμαστε με διαφορετικό τρόπο και δημιουργούμε άλλες προτεραιότητες και πεποιθήσεις σε σχέση με αυτά.

Η μοναδικότητα δεν επιδέχεται καμία σύγκριση.

Από την άλλη παρακολουθούμε καθημερινά ανθρώπους να κάνουν αγώνα να ξεχωρίσουν, προσπαθώντας να μοιάσουν σε άλλους! Παράδοξος τρόπος. Πως μπορείς να ξεχωρίσει κάποιος ακολουθώντας αυτήν την τακτική; Πρόκειται για μία προσπάθεια κατάργησης της μοναδικότητας, παρά ανάδειξης της και αυτό συνήθως το καταλαβαίνουμε όταν η ομοιότητα μας με άλλους δεν είναι ικανή να λύσει τα προβλήματα μας. Γιατί και αυτά είναι μοναδικά. Ζούμε πολλά χρόνια με την νοοτροπία της μη διαφορετικότητας, ενώ θα έπρεπε να ενθαρρύνουμε ο ένας τον άλλον να είναι ο εαυτός του, να παράγει μοναδικές λύσεις, μοναδικό όραμα, ελευθερία λόγου και σκέψης, αντί να δημιουργούμε μία συσσωρευμένη ζωή από παρόμοιες σκέψεις.

Είσαι ξεχωριστός.

Ο άνθρωπος που έχει δεχθεί την διαφορετικότητα του, δεν έχει ανάγκη να επιβληθεί με αυτήν. Μέσα του νιώθει ήδη ξεχωριστός. Η αυτο-αναγνώριση είναι αυτή που επικυρώνει τις μοναδικές ιδιότητες της προσωπικότητας του. Ανακαλύπτοντας τον αληθινό σου εαυτό, ανακαλύπτεις τα ταλέντα και τις κρυμμένες σου γνώσεις. Έρχεσαι σε επαφή με τον σκοπό του προορισμού σου. Θα εντυπωσιαστείς από τα ωραία πράγματα που θα έλξεις γύρω σου και θα είναι ωραία γιατί θα εμπεριέχουν αλήθεια. Την δική σου αλήθεια! Στον νέο σου δρόμο θα συναντήσεις και εμπόδια αλλά κυρίως προσωπικές αμφιβολίες και αντιστάσεις. Μην προσπαθήσεις να γίνεις τέλειος γιατί θα νιώθεις ατελής.

Να θυμάσαι :

• Μην φοβάσαι να ξεχωρίζεις, ο κόσμος μας έχει ανάγκη από ξεχωριστούς ανθρώπους.
• Γίνε λαμπερός για να φωτίζεις τους άλλους, όχι για να τους τυφλώνεις.
• Γίνε ορατός, η μοναδικότητα σου είναι το δώρο της ζωής και περιμένει να το ανοίξεις.
• Προχώρα σταθερά με εμπιστοσύνη και πίστη στον εαυτό σου. Η φύση είναι αλάθητη! Μην το ξεχνάς!
• Χρησιμοποίησε εποικοδομητικά τον χρόνο σου. Σε βοηθάει να έρχεσαι σε επαφή με τις δικές σου ανάγκες και τις επιθυμίες σου.
• Χάρισε στον εαυτό σου στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας. Εκπαιδεύεις την αυτοσυγκέντρωση σου που θα σε οδηγήσει στην κρυμμένη δυναμική σου.

Δημοσιεύτηκε στο: www.news4all.gr

Σε ευχαριστώ που ήσουν εδώ. 

Σταυρούλα Χριστοπούλου

 Life-Coaching / Συμβουλευτική, κατεύθυνση και επίτευξη στόχων.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *