FlyforYou

Αξιοποίησε τα κίνητρα σου πραγματοποίησε τους στόχους σου.

Home »  αυτοβελτίωση »  Αξιοποίησε τα κίνητρα σου πραγματοποίησε τους στόχους σου.

Αξιοποίησε τα κίνητρα σου πραγματοποίησε τους στόχους σου.

Η ζωή προχωρά μπροστά. Kι από κοντά ακολουθούμε και εμείς, φροντίζοντας να συντονίσουμε, όσο γίνεται περισσότερο τις απαιτήσεις της με την δυναμική μας. Πολλές φορές η ανάγκη μας για μία πιο γενναιόδωρη πραγματικότητα, μας ωθεί να απομακρυνόμαστε για λίγο από το παρόν και να αφουγκραζόμαστε το μέλλον. Η πιο συχνή σκέψη που κάνουμε είναι: Πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε καλύτερα τους εαυτούς μας και να εδραιώσουμε την ταυτότητα μας; Μάλιστα κάποιες φορές η επιθυμία μίας καλύτερης προοπτικής είναι τόσο πιεστική, που όλα μοιάζουν βαρετά μέχρι να προσδιορίσουμε με ακρίβεια τους τρόπους με τους οποίους θα επεκταθούμε. Οι αλλαγές που όλοι βιώνουμε, όταν δεν μας πανικοβάλλουν, δημιουργούν την απαραίτητη πρόκληση για περαιτέρω ανάπτυξη της προσωπικότητας μας. Οι αλλαγές δημιουργούν κίνητρα. Αρκεί να αντλούμε τα σωστά διδάγματα από τις προηγούμενες εμπειρίες μας και να μην καταλήγουμε πιο μπερδεμένοι από αυτές.

Τι γίνεται όμως όταν η έμπνευση και η αισιοδοξία, απουσιάζουν από την ζωή μας; Όταν ο σκοπός και το όραμα προσδιορίζονται από άλλους και το κίνητρο δεν είναι ισχυρό να μας μεταμορφώσει; Πολλοί από τους στόχους μας ξεχνιούνται ή αθετούνται, μετά την εμφάνιση των πρώτων δυσκολιών.

Φαίνεται πως η πρόθεση για αλλαγή και εξέλιξη δεν είναι αρκετή εάν δεν ξέρουμε τι επηρεάζει τα κίνητρα μας και αν τελικά αυτά, είναι αξιοποιήσιμα. Όλοι θέλουμε μία νίκη. Αλλά είμαστε αρκετά πρόθυμοι να παλέψουμε για αυτή; Η ανταμοιβή είναι πάντα πιο θελκτική σε σχέση με τον αγώνα της προσπάθειας. Μία νέα χρονιά ξεκινάει και για άλλη μία φορά καλούμαστε να αισθανθούμε τι σκιάζει την αποφασιστικότητα μας. Ας εξερευνήσουμε τους τρόπους μετάβασης από την θεωρία στην πράξη.

“Είναι δύσκολο να αποχωρίζεσαι την ζώνη της ασφάλειας σου. Αλλά είναι ακόμα πιο σκληρό να δένεσαι πάνω της για πάντα.”

Προσωπική δύναμη και αδυναμία

Υπάρχουν παραδείγματα ανθρώπων που ζουν σε πλήρη ευθυγράμμιση με τον χρόνο. Σαν να γνωρίζουν κάποιο μυστικό που τους βοηθάει να βρίσκονται σε λειτουργία μαζί του. Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, ήδη απολαμβάνεις τους καρπούς των στόχων σου. Αν όχι, τα όνειρα σου περιμένουν ακόμα να γίνουν πραγματικότητα. Η αναβολή της εξέλιξης σου δεν είναι ποτέ τυχαία. Εκπέμπει πολλά μηνύματα ικανά να σε ξυπνήσουν από τον λήθαργο της απραξίας. Εκείνο που σε παρακινεί, συνήθως σε κάνει και ευάλωτο, γιατί μέσα σε αυτό που αποφεύγεις κρύβεται η δύναμη σου. Το ζητούμενο είναι τι από τα δύο υπερισχύει και διαμορφώνει την τελική ψυχολογία σου. Η θέληση για δράση ή η παθητικότητα και η παραμονή στα ίδια;

Η αυθόρμητη και θεμελιώδης ανάγκη για ανάπτυξη, ίσως να συνοδεύεται από αρνητικές σκέψεις που έχουν περάσει στο υποσυνείδητο σου από παλαιότερες επιλογές και αποτυχίες. Αν έχεις μάθει να κρύβεις τις ανησυχίες σου και να μην τις παραδέχεσαι, τότε αυτές δυναμώνουν περισσότερο και γίνονται παγιωμένες βεβαιότητες για την ζωή ή  την αυτοεκτίμηση σου. Η ζωή κάνει κύκλους και τις άσχημες εμπειρίες διαδέχονται πάντα οι καλές. Όταν αυτο- σαμποτάρεσαι κάνεις τη ζωή να μοιάζει τετράγωνη, κουρασμένη και πολύπλοκη. Όταν τα θέλω σου συγκρούονται με τα πρέπει σου, παγιδεύουν τον ενθουσιασμό σου. ΔΙΑΒΑΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ: https://www.beautemagazine.gr/well-being/psychologia/axiopoiise-ta-kinitra-soy/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *