FlyforYou

Συνειδητή ολιγάρκεια, δες αλλιώς τη ζωή σου!

Home »  αυτοβελτίωση »  Συνειδητή ολιγάρκεια, δες αλλιώς τη ζωή σου!

Συνειδητή ολιγάρκεια, δες αλλιώς τη ζωή σου!

Η σύγχρονη πραγματικότητα δεν επενδύει στην ψυχολογική ευημερία, ούτε αρκείται στα λίγα, αλλά προβάλει την ανάγκη για απόκτηση ολοένα και περισσότερων υλικών αγαθών. Οι υλιστικές προσκολλήσεις και ο υπερκαταναλωτισμός, προστάζει να πολλαπλασιάζεις συνεχώς τους πόρους και τα υπάρχοντα σου. Να είσαι πάντα πολυάσχολη και πιεσμένη. Να αναζητάς την υπερβολή σε ότι κάνεις. Σαν αποτέλεσμα η ασυγκράτητη υπερσυγκέντρωση αποκτημάτων, σχέσεων και εμπειριών δημιουργεί ακατάστατα οικονομικά, σχέσεις και διάθεση. Η συνειδητή ολιγάρκεια ως στάσης ζωής είναι αποτέλεσμα της γενικότερης παγκόσμιας αφύπνισης που συνδέεται με την ηθική κατανάλωση, την προστασία του περιβάλλοντος και την οικονομία πόρων. Αντίδοτο στον “παλιό τρόπο σκέψης” αυξάνει τα επίπεδα αυτάρκειας και αυτοεκτίμησης στη ζωή σου. Δίνει έμφαση σε ουσιαστικά ποιοτικές εμπειρίες και σε αποκτήματα που κρατούν αποστάσεις από το εφήμερο και το ανούσιο του ακράτητου καταναλωτισμού.

Για να βαδίσεις το δρόμο της συνειδητής ολιγάρκειας, αρχικά χρειάζεται να ανιχνεύσεις τις τρέχουσες ανάγκες σου και να επαναπροσδιορίσεις την ουσιαστική αξία τους. Αποφάσισε πως οι όποιες επιλογές σου, οφείλουν να εκφράζουν τον πραγματικό σου εαυτό και να ανταποκρίνονται στις αληθινές και όχι τις επίκτητες ανάγκες σου. Απελευθερώσου από εθιστικές και ανώφελες συνήθειες που σου προσφέρουν διάσπαρτη και όχι ουσιαστική ευχαρίστηση. Δημιούργησε περισσότερο χώρο και χρόνο για να χαλαρώσεις και για να συνδεθείς με τις θετικές πτυχές της ζωής. Ανακαλύπτοντας την ομορφιά και το νόημα μίας θετικής συμπεριφοράς, ενός ποιοτικού αντικειμένου, μιας βόλτας στην φύση, ανεβάζεις τα επίπεδα ικανοποίησης και ευλογίας στην ζωή σου.

Αυτάρκεια και ευδαιμονία

Η συνειδητή ολιγάρκεια, είναι μία εκδήλωση ευγνωμοσύνης που σε βοηθάει να εκτιμήσεις ακόμα και τα “λίγα” που έχεις και να τα απολαμβάνεις με όλες σου τις αισθήσεις. Η ανάγκη για ποσότητα δίνει τη θέση της στην ανάγκη για ποιότητα. Συντονίζεσαι με τις προσωπικές σου αξίες, ζεις την ζωή σου με περισσότερο σεβασμό, ανεβάζεις τα επίπεδα της αυτοεκτίμησης. Η ολιγάρκεια είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στις κοινωνικές σου επαφές. Σε ωθεί σε επιλογές ποιοτικών συναναστροφών και αυτό παίζει ρόλο στην διαμόρφωση μιας συνολικής αίσθησης ευτυχίας. Μη ξεχνάς πως δεν αξίζει να σπαταλιέσαι! Είναι πολυτιμότερο να επενδύεις τον χρόνο σου με άτομα με τα οποία μπορείς να επικοινωνείς ουσιαστικά και αισθάνεσαι ψυχική σύνδεση. Είσαι έτοιμη να δοκιμάσεις ένα νέο μοντέλο ευδαιμονίας και αυτάρκειας;

“Υπάρχουν δύο τρόποι να αξιολογήσεις τις επιθυμίες σου. Η πρώτη είναι να πιστέψεις πως η εκπλήρωση τους είναι απαραίτητη για την διάθεση σου. Η δεύτερη είναι να νιώσεις αν σε ενώνουν με την καρδιά σου.”

Οι άνθρωποι της ποσότητας

Πολλοί πιστεύουν πως αν ζουν με περισσότερα, θα νιώθουν μεγαλύτερη ευτυχία. Όμως αυτό δεν ισχύει πραγματικά, μια και η χαρά κρύβεται ακόμα και στα πιο μικρά πράγματα.  ΔΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ:https://www.beautemagazine.gr/well-being/syneiditi-oligarkeia-des-allios-ti-zo/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *