FlyforYou

Ζήσε στο μέγιστο.

Home »  αυτοβελτίωση »  Ζήσε στο μέγιστο.

Ζήσε στο μέγιστο.

Η γέννηση σου είναι η σημαντικότερη στιγμή της ζωή σου και τα γενέθλια σου μία φορά τον χρόνο έρχονται να σου το θυμίσουν. Η προσωπική σου επέτειος θα μπορούσε να είναι μία έναρξη σε ένα νέο σκηνικό στο οποίο καλείσαι να παίξεις τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Μπορεί να είναι μία μετάβαση (Τα κατάφερες! Πέρασες στην επόμενη πίστα.) ή εξέλιξη της προηγούμενης ( Για να δούμε τι σε περιμένει εκεί;)Ένα αποφασιστικό νέο ξεκίνημα ή η εξελικτική συνέχεια του προηγούμενου χρόνου.
Κάθε νέα έναρξη που μας χαρίζεται μπορεί να είναι συναρπαστική στις αποκαλύψεις της, αρκεί να μην την θεωρήσουμε δεδομένη ή βαρετή, γιατί ποτέ δεν είναι. Όλα είναι ένα θαύμα. Όλες οι μέρες μπορούν να είναι μία έξαρση χαράς. Ακόμα και αυτές που καλύπτονται από πιο σκοτεινές αποχρώσεις, κρύβουν ηλιοφάνεια και λάμψη. Αρκεί να μην αφήσουμε την σκληρότητα και τον εγωισμό να τρυπώσει στην καρδιά μας για να μπορέσουμε να το διακρίνουμε.

Εξελικτική συνέχεια.

Οι άνθρωποι δεν γεννήθηκαν γνωρίζοντας πως να πλοηγούν την ζωή τους. Όλα τα μαθαίνουν στην πορεία. Δεν ξέρουν πως να παραμένουν πιστοί και σταθεροί, ούτε πόσο πολύτιμη είναι η ζωή. Όλα είναι μυστήριο μέχρι να το λύσουν.Το μυστήριο λύνεται όταν βεβαιώνονται πως η ευτυχία και η δυστυχία είναι δική τους απόφαση. Τότε είναι ελεύθεροι να ζήσουν. Πιο συγκεκριμένα, στην ζωή καλούμαστε να μάθουμε μέσα από διάφορες καταστάσεις και συνθήκες, αυτές που ο καθένας μας χρειάζεται για να προχωρήσει. Αν βίωσες δυσκολίες σε έναν συγκεκριμένο τομέα, παρατήρησε τον δρόμο που σου άνοιξαν μαθαίνοντας από αυτές. Αν δούλεψες αρκετά, έμαθες να μην τα παρατάς και πίστεψες στον εαυτό σου.

Τίποτα δεν πάει χαμένο γιατί τίποτα δεν είναι χαμένο.

Η ζωή με δυσάρεστο ή ευχάριστο τρόπο σου ζητάει να ωριμάζεις και να συνεχίζεις το ταξίδι σου. Να συνδυάζεις την περιπέτεια κρατώντας πάντα την εσωτερική σου ισορροπία. Η ωρίμανση και η εξέλιξη είναι πάντα το ζητούμενο!

Να μερικοί τρόποι που θα σε βοηθήσουν  να το πετύχεις:

Κινήσου αργά για να φτάσεις πιο γρήγορα!
Ποιος σου είπε ότι όποιος πάει γρήγορα φτάνει έγκαιρα στον προορισμό του; Μύθος! Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα πισωγυρίσει αρκετές φορές γιατί του ξέφυγαν τα ψηλά γράμματα!

Να αισθάνεσαι σε βάθος για να μην μείνεις στα ρηχά!
Γιατί κάνεις ότι δεν βλέπεις; Γύρω σου γίνονται πράγματα και εσύ μένεις ασυγκίνητος;  Αν συνεχίσεις να τα αγνοείς, αν προσέχεις να μην στεναχωρηθείς , το μόνο που θα καταφέρεις είναι να φοβηθείς  περισσότερο στο μέλλον!

Μην παριστάνεις κάτι που δεν είσαι γιατί είναι βαρετό !

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη γοητεία από το να είσαι ο εαυτός σου. Όταν παριστάνεις κάτι που δεν είσαι οι άλλοι το καταλαβαίνουν και επιφυλάσσονται να συνδεθούν μαζί σου.

Πάρε πρωτοβουλίες για να εφαρμόσεις τα σχέδια σου αλλά κάνε υπομονή μέχρι να ολοκληρωθούν.
Έχουμε συνδυάσει τους ενεργητικούς και δραστήριους τύπους ανθρώπων με την βιασύνη. Η τόλμη από μόνη της είναι η μισή αρετή στην επίτευξη στόχων. Η υπόλοιπη είναι η υπομονή!

Φρόντισε οι στόχοι σου να είναι ρεαλιστικοί. Μην χτίζεις παλάτια στην άμμο!
Η υπερβολική αισιοδοξία συχνά στις μέρες  μας οδηγεί σε μακροχρόνια αδράνεια και κινδυνεύουμε να βρεθούμε «εκτός μόδας» σε μία πραγματικότητα που όλο τρέχει!

Να είσαι περίεργος για τα πράγματα όπως τα παιδιά …και θα ζήσεις πολλά χρόνια.
Μην σταματάς τον ενθουσιασμό σου. Η περιέργεια δεν είναι δικαίωμα μόνο των παιδιών. Έτσι  αναπτύσσεις και συντηρείς το ενδιαφέρον σου για την ζωή!

Μην επιδιώκεις μόνο την δική σου ικανοποίηση… Σταμάτα να κοιτάζεις μόνο τον εαυτό σου!
Αν θέλεις να έχει διάρκεια η ευτυχία σου, φρόντισε να επωφεληθούν και άλλοι από αυτήν. Έτσι όχι μόνο θα την απολαμβάνεις περισσότερο αλλά και θα την πολλαπλασιάσεις!

Ξεκίνα άσκηση, γιατί όπως μέσα, έτσι και έξω!
Η πνευματική σου εξέλιξη απαιτεί σωματική κίνηση! Η σωματική άσκηση συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία και του μυαλού σου, άρα είναι σημαντική για την πρόοδο σου!

Μην ξεχνάς την ξεκούραση σου, ξέχνα όμως την τεμπελιά!
Μην περιμένεις την ιδανική στιγμή για να χαλαρώσεις… γιατί έτσι μπορεί να περιμένεις μια ζωή!
Η χαλάρωση του μυαλού σου από σκέψεις και έγνοιες σε βοηθάει να καταπολεμήσεις την υπερένταση, κυρίως όμως μαθαίνεις να ελέγχεις την σκέψη σου, όπως  κάνεις όταν πέφτεις για ύπνο το βράδυ!

Γέλα!
Γέλα με κάθε ευκαιρία! Γέλα χωρίς ενοχή!

Σε ευχαριστώ που ήσουν εδώ!
Σταυρούλα Χριστοπούλου
Coaching/Συμβουλευτική, κατεύθυνση και επίτευξη στόχων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *