FlyforYou

Τι σε εμποδίζει να επιτύχεις τα όνειρα σου;

Home »  αυτοβελτίωση »  Τι σε εμποδίζει να επιτύχεις τα όνειρα σου;

Τι σε εμποδίζει να επιτύχεις τα όνειρα σου;

Τα όνειρα μπορεί να εκδηλώνουν ένα μεγάλο όραμα που έχει την δύναμη να πραγματοποιηθεί ή να είναι απλά ένα ονειρικό γεγονός που πραγματοποιήθηκε και έγινε κατόρθωμα. Μπορεί να σε γεμίζουν ενθουσιασμό και ενέργεια, ελπίδα ή αμφιβολία. Το όνειρο σου είναι ικανό να σου δώσει πάθος για ζωή. Είναι ένα μεγάλο προστατευτικό μαξιλάρι πίστης για τα άλματα θάρρους που ονειρεύεσαι να κάνεις. Όμως συχνά οι ευθύνες τις καθημερινής ζωής σε κάνουν να εγκαταλείπεις αυτό που θα μπορούσες να είσαι και αυτά που ονειρεύτηκες μένουνε πίσω.

Οι άνθρωποι νιώθουν πως δεν μπορούν να γυρίσουν πίσω τον χρόνο και να διορθώσουν τις παραλείψεις τους. Οι ενοχές από λάθη που έχουν κάνει τους κρατάνε αιχμάλωτους στο χθες και ανικανοποίητους στο σήμερα. Πολλοί έχουν κουραστεί γιατί δεν κατάφεραν να διατηρήσουν μία σταθερή πρόοδο στην ζωή τους και να σταματήσουν να την αναβάλλουν, έτσι αποκόπτονται από αυτά. Ωστόσο αν μπορούσαν να γυρίσουν πίσω στο παρελθόν θα ήταν χρήσιμο, όχι για να μετανοιώσουν για τα λάθη τους , αλλά για να έρθουν σε επαφή με τα όνειρα τους. Το χειρότερο συναίσθημα είναι αυτό που επαναλαμβάνεται παγιδεύοντας μας μέσα στον κύκλο του. Η έλλειψη δύναμης να σπάσουμε τον κύκλο της επανάληψης είναι αυτή που μας τοποθετεί στο χαμηλότερο σημείο της έκφρασης μας, εκεί από όπου δεν μπορείς να δεις που αλλού να πας.

Πως χάνουμε την επαφή μας με τα όνειρα μας;

Όλοι έχουν όνειρα, ακόμα και αν δεν το συνειδητοποιούν, όμως σε μεγάλο βαθμό οι άνθρωποι παραιτούνται από αυτά. Μερικές φορές από πολύ νωρίς, γιατί ένα παιδί δεν ενισχύθηκε αρκετά από τους γονείς του να έχει ιδανικά, να θέτει στόχους και να τους υλοποιεί και να μην παραιτείται με τις πρώτες δυσκολίες. Συνήθως επιθυμούμε πολλά που δεν είναι ρεαλιστικά και περιμένουμε να πραγματοποιηθούν γρήγορα. Δεν επενδύουμε στον χρόνο και την γνώση που χτίζει ικανότητα, αντοχή και σοφία. Δεν είναι πολλοί αυτοί που θέλουν να αποκτήσουν την δεξιότητα περισσότερο από το αποτέλεσμα. Κυρίως ζητούν το αποτέλεσμα με κάθε κόστος. Αυτό δείχνει πως ποντάρουν στην τύχη τους περισσότερο από ότι στην αντοχή τους. Ερωτεύονται την ιδέα, την εικόνα, αλλά όχι την διαδρομή, την κινητήριο δύναμη της γνώσης, αλλά την λαμπερή ανταμοιβή. Η γρήγορη επιτυχία και η άμεση αποδοχή είναι μέγιστης σημασίας στην ζωή των περισσοτέρων.
Δεν είναι εύκολο να επιτύχεις τα όνειρα σου με την πρώτη προσπάθεια, αλλά είναι δύσκολο να ζεις σαν να μην τα είχες ποτέ.

Άρχισε να πιστεύεις ότι μπορείς να επιτύχεις.

H δημιουργία είναι το μέσο που μας φέρνει σε επαφή με τα όνειρα μας. Η διάθεση για δημιουργικότητα είναι ο τρόπος εξερεύνησης των κρυμμένων μας επιθυμιών, όμως για να δημιουργούμε στην ζωή πρέπει να έχουμε θέληση και για αυτό μας χρειάζεται ένα δυνατό κίνητρο. Η παραίτηση και έπειτα η πτώση στην ζωή μας έρχεται όταν δεν έχουν κανένα κίνητρο. Όταν δεν πιστεύουμε πως μπορούμε να καταφέρουμε να εργαστούμε προς μία κατεύθυνση. Ένας τρόπος αφύπνισης είναι να δούμε την ζωή μας ανάποδα, να οραματιστούμε το τέλος της και όλα εκείνα που θα θέλαμε να είχαμε κάνει. Υπάρχουν μερικά που μας αντιπροσωπεύουν περισσότερο και είναι εκείνα που μας προσδιορίζουν σαν προσωπικότητες. Και αν αυτό φαίνεται δύσκολο και δυσάρεστο, ξεκίνα με κάτι πιο απλό. Τι θα έκανες αν πίστευες στον εαυτό σου;
Κάνε μία λίστα με αυτά και βαθμολόγησε την σημαντικότητα τους.
Κάποια από αυτά σε βοηθούν να νιώθεις αποδεκτός. Αυτά είναι όνειρα εικόνας και είναι βραχυπρόθεσμα, σιγουρέψου πως είναι αυτό που θέλεις. Κάποια απαιτούν πολλή συνεπή και σκληρή δουλειά. Πλησίασε τα και δες τι σε εμποδίζει να τα ξεκινήσεις.
Μην ξεχνάς. Τα δικά όνειρα σου είναι αυτά που μπορούν να σε κρατούν ξύπνιο.

Σταυρούλα Χριστοπούλου
Life-Coaching / Συμβουλευτική κατεύθυνση και επίτευξη στόχων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *