FlyforYou

Νέοι στόχοι, νέα ζωή!

Home »  Life Coaching »  Νέοι στόχοι, νέα ζωή!

Νέοι στόχοι, νέα ζωή!

Ο πρώτος μήνας του χρόνου είναι από εκείνους που αυξάνει την διάθεση μας για καινούργια ξεκινήματα και άνοιγμα καινούργιων κεφαλαίων στην ζωή μας. Είναι μία νέα αρχή, μία εκκίνηση που μας παρακινεί να επικεντρωθούμε στις βαθιές μας επιθυμίες και την κατάκτηση τους. Διανύουμε ένα ασφαλές διάστημα που μπορούμε να ασχοληθούμε με τις αδυναμίες και τους δισταγμούς μας, γιατί τέτοιες στιγμές τα κίνητρα μας είναι πιο ισχυρά και υπερνικούν τις ανασφάλειες μας. Η φαντασία συναντιέται με τον ενθουσιασμό και την αποφασιστικότητα μας για αλλαγή, ανάπτυξη και πρόοδο. Είναι η στιγμή που επικεντρωνόμαστε στα νέα μας βήματα προς την επιτυχία γιατί τα πιστεύουμε και ότι πιστεύουμε είναι ορατό.

Νέοι στόχοι! 

Από μόνες τους αυτές οι λέξεις έχουν δύναμη γιατί συνδυάζουν την πρωτοπορία με την δράση, στοιχεία που κάθε άνθρωπος χρειάζεται για να νιώθει υγιής. Ο κυριότερος παράγοντας που ενισχύει την αποφασιστικότητα, είναι η ευκαιρία μίας καινούργιας αρχής, μίας καλύτερης συνέχειας και ενός ομορφότερου προορισμού που μοιάζει να μπορεί να καθοριστεί πιο σοφά και πιο μελετημένα αυτή την φορά. Η έναρξη της καινούργιας περιόδου είναι αυτή που μας τονώνει και μας ωθεί να βάλουμε τα δυνατά μας και να αγωνιστούμε για ένα νέο καλύτερο μέλλον. Δεν δίνουμε δύναμη σε αρνητικές σκέψεις, ούτε πιστεύουμε στην ήττα. Είμαστε αφοσιωμένοι στις ενέργειες μας, σωματικά και ψυχικά

Αυτό που συχνά παρατηρείται είναι πως στο ξεκίνημα της προσπάθειας μας είμαστε πάντα αισιόδοξοι και κάπως βιαστικοί και ενώ η προετοιμασία για δράση είναι συναρπαστική, στην συνέχεια παραλείπεται και η προσπάθεια αντιμετωπίζεται ως δεδομένη. Η διαδρομή που διανύουμε είναι ένα ευεργετικό ταξίδι προς στην ευημερία, αλλά πολλοί δεν αντιλαμβάνονται τι σημαίνει στα αλήθεια αυτή η νέα ευκαιρία και έπειτα από μία μικρή προσπάθεια χαλαρώνουν αισθητά.

Τι φταίει και τα παρατάνε τόσο γρήγορα;

Ένα λάθος που συχνά κάνουμε είναι να αποτιμούμε τα πράγματα με βάση την ευκολία τους. Αντιλαμβανόμαστε τα οφέλη μιας χρονιάς ανάλογα με το πόσο τυχεροί υπήρξαμε και τις ευκαιρίες που μας δόθηκαν υπό το πρίσμα της τύχης ή της ατυχίας.
Πολλές φορές οι στόχοι μας είναι ουτοπικοί και εμείς υπεραισιόδοξοι, ενώ δεν έχουμε αρκετό αυτοέλεγχο να τους πραγματοποιήσουμε.
Ξεχνάμε πως οι μεγάλες αλλαγές ποτέ δεν γίνονται γρήγορα ή εύκολα αλλά τις περισσότερες φορές το διάστημα που αφιερώνουμε στην υλοποίηση τους είναι το πιο διδακτικό από πλευράς εμπειρίας και γνώσης. Γνωρίζουμε καλύτερα τον εαυτό μας, τις αντοχές και τις αντιστάσεις του, χτίζουμε αντοχή, υπομονή και επιμονή με μοναδικό στόχο την εκπλήρωση ενός οράματος που μας αντιπροσωπεύει.

Μερικά βήματα που θα βοηθούσαν το ταξίδι της υλοποίησης είναι :

  1. Βρείτε την χαμένη πηγή της ευτυχίας σας:

Υπάρχουν στιγμές στην ζωή όλων που υπήρξαμε πραγματικά ευτυχισμένοι. Τι ήταν αυτό που ενεργοποίησε αυτό το συναίσθημα; Ανακαλέστε το στην μνήμη σας και δουλέψτε για να το βάλετε και πάλι σε λειτουργία!

  1. Απαλλαχτείτε από τις αυταπάτες και τους «σωτήρες»:

Όλοι ζούμε δυσκολίες στην ζωή μας. Πολλές από αυτές δεν αντέχουμε να τις αντιμετωπίσουμε. Τότε πιανόμαστε από λάθος πράγματα ή ανθρώπους, περιμένοντας ότι αυτά ή αυτοί θα δώσουν την λύση στο πρόβλημα μας.

  1. Η πεποίθηση του «όλα ή τίποτα»:

Οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται, νιώθουν και πράττουν ακραία. Τα θέλουν όλα ή τίποτα, δίνουν μάχες για τα όνειρα τους ή ζουν παθητικά, παθιάζονται με τις επιθυμίες τους ή παγώνουν τα συναισθήματα τους, είναι ευτυχισμένοι με όσα έχουν καταφέρει ή απογοητευμένοι με τα αποτελέσματα των προσπαθειών τους.

Η γαλήνη και η ευτυχία επιτυγχάνονται με την αίσθηση ισορροπίας. Όλα έχουν τον χώρο και την χρησιμότητα τους στην ζωή μας, αρκεί να τα διαχειριζόμαστε με τον σωστό τρόπο.

4. Εκπαίδευσε την θετικότητα σου:

Δεν μπορούμε να νιώθουμε καλά συνεχώς, ούτε μπορούν να μην μας συμβαίνουν ποτέ άσχημα πράγματα. Μπορούμε όμως να «κουμπώνουμε» με επιτυχία ,τα αρνητικά με τα θετικά ,έτσι ώστε να τα βιώνουμε θετικά συναισθήματα. Η μνήμη μας είναι ένα περιουσιακό απόθεμα θάρρους, ας την γεμίσουμε με θετικές ενέργειες

5. Η απομυθοποίηση του ανταγωνισμού:

H συνεργασία έχει ουσία, αξία, διάρκεια, μας προσφέρει το αίσθημα της ειρήνης και της εμπιστοσύνης με τον εαυτό μας και τους άλλους. Ο ανταγωνισμός έχει μοναξιά, άγχος και κρατάει λίγο, γιατί σύντομα κάποιος άλλος θα μας προσπεράσει. Δεν χρειάζεται να είμαστε πρώτοι, είναι απαραίτητο να είμαστε συνεχιστές, γιατί αυτό αυξάνει την αποτελεσματικότητα και την αυτοπεποίθηση μας.

6. Ο φόβος του λάθους:

Αν δεν κάνεις λάθη δεν θα πιστέψεις στον εαυτό σου. Τα λάθη είναι δώρα που μας μαθαίνουν το σωστό. Ο άνθρωπος από την φύση του μαθαίνει βιωματικά και αυτή η γνώση είναι πιο σημαντική, γιατί μας βοηθάει να υπερνικήσουμε τον φόβο μίας ενδεχόμενης αρνητικής κριτικής.

Σας εύχομαι η νέα χρονιά να είναι μία χρονιά δράσης και αυτό-έκφρασης του μοναδικού και υπέροχου εαυτού σας!!

Σταυρούλα Χριστοπούλου

 Life-Coaching / Συμβουλευτική, κατεύθυνση και επίτευξη στόχων.

Δημοσιεύτηκε στα: www.kl2real.gr , www.doxthi.gr και www.news4all.gr

*Για ακόμη περισσότερα, μην παραλείψεις να ακούσεις την παρακάτω ραδιοφωνική εκπομπή με θέμα: «Αποτίμηση μιας χρονιάς»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *