FlyforYou

Αρνητική ενέργεια και πως την αντιμετωπίζουμε.

Home »  αυτοβελτίωση »  Αρνητική ενέργεια και πως την αντιμετωπίζουμε.

Αρνητική ενέργεια και πως την αντιμετωπίζουμε.

Το περιβάλλον μας ρέει ενέργεια, το σώμα μας είναι γεμάτο ενέργεια, παντού συναντάμε ενεργειακά πεδία που μπορεί να έχουν αρνητικές ή θετικές επιδράσεις επάνω μας. Το ίδιο συμβαίνει και με τους ανθρώπους και την προσωπική επαφή μας μαζί τους. Με άλλους νιώθουμε ασφαλείς και με άλλους δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε. Το συναίσθημα που νιώθουμε ή αλλιώς η αίσθηση που έχουμε για έναν χώρο ή ένα άτομο, ισοδυναμεί με τις ενεργειακές δονήσεις που λαμβάνουμε από αυτό. Με απλά λόγια στην καθημερινότητα μας συναντάμε θετικούς ανθρώπους που μας εμπνέουν και βοηθούν την ενδυνάμωση μας και αρνητικούς που είναι απογοητευμένοι ή θυμωμένοι με την ζωή τους και υπονομεύουν και την δική μας. Ένα από τα συχνά όπλα της αρνητικής ενέργειας είναι η αυθυποβολή αμφιβολιών που οδηγούν στην αυτο-αμφισβήτηση.  Αντίθετα η θετικότητα επιτρέπει ότι είναι χρήσιμο για την ανάπτυξη μας και δεν δημιουργεί συναισθηματικές επιπλοκές.

Παλαιότερα δεν ήμασταν εξοικειωμένοι με θέματα ενέργειας στις προσωπικές μας σχέσεις. Πλέον πολλοί είναι αυτοί που έχουν την ικανότητα να εντοπίζουν τις αρνητικές και τις θετικές δονήσεις στις συναναστροφές τους με τους άλλους και προστατεύονται.

Χωρίς το σκοτάδι θα υπήρχε το φως;

Για να υπάρχει το θετικό, πρέπει να υπάρχει και το αρνητικό, έτσι επέρχεται η ισορροπία στην φύση. Σε κάθε πτυχή της ζωής μας μπορούμε να διακρίνουμε αρνητικά, καθώς και θετικά στοιχεία. Σχεδόν παντού υπάρχει ενέργεια που δεν αφομοιώνεται εύκολα. Η αρνητική ενέργεια που εκπέμπει κάποιος, λειτουργεί στον ίδιο τον άνθρωπο σαν ένα εσωτερικό εμπόδιο που τον δυσκολεύει να σκεφτεί και να λειτουργήσει με θετικό τρόπο, μιας και δεν επιτρέπει στην πίστη να τον περιβάλλει και το καλό να υπερισχύσει στην ζωή του. Αισθάνεται πιο ασφαλείς να αμφισβητεί και να αμφιβάλλει και καταλήγει να μην αντιλαμβάνεται σωστά την πραγματικότητα. Παρόλα αυτά τα άτομα αυτά δεν συνειδητοποιούν την αρνητική τους ενέργεια για να την μετατρέψουν σε θετική. Συνήθως την συνδέουν με κάποιον άλλον ή κάποιο γεγονός, παρόλο που διαλέγουν να ζουν μέσα σε αυτή.

Αντίθετα ένας άνθρωπος που βρίσκεται σε αρμονία με το νου και το σώμα του, άρα με τις προθέσεις και τις πράξεις του, εκπέμπει θετικά συναισθήματα στο περιβάλλον του και οι άνθρωποι νιώθουν καλά μαζί του και το πλησιάζουν. Οι θετικοί άνθρωποι μπορούν να συντηρούν την καλή τους ενέργεια ακόμα και στα πιο τοξικά περιβάλλοντα, γιατί η εσωτερική τους δύναμη επιτρέπει να φιλτράρουν τα πράγματα μέσα από την εσωτερική τους γαλήνη.

Είμαστε ανίσχυροι μπροστά στην αρνητικοί ενέργεια;

Είμαστε ισχυροί γιατί έχουμε την δύναμη να επιλέγουμε τι θα απορροφήσει το σύστημα μας και ποιες συνήθειες ή συναισθήματα δεν δίνουν ελπίδα, όραμα και ποιότητα ζωής.
Αν αφαιρούμε τους αρνητικούς ανθρώπους από την ζωή μας δεν σημαίνει πως θα έχουμε αυτόματα μία θετική ζωή. Χρειάζεται να λειτουργούμε συνειδητά προς αυτή την κατεύθυνση. Να διακρίνουμε τον αρνητισμό να αποφεύγουμε κακές και καταχρηστικές σχέσεις που μας παγιδεύουν και δεν επιτρέπουν τα επίπεδα της ενέργειας μας να αυξηθούν.Να επιλέγουμε οτιδήποτε ενθαρρύνει την δημιουργικότητα μας.


Πως γινόμαστε οι ίδιοι πηγή αρνητικής ενέργειας;

Οι αρνητικές σκέψεις που κάνουμε και τα συναισθήματα που μας δημιουργούν, γίνονται πηγή μόλυνσης για εμάς και το περιβάλλον μας. Η συμπεριφορά μας αλλάζει και οι άνθρωποι που μας πλησιάσουν νιώθουν αυτά τα συναισθήματα και είτε θα ταυτιστούν και θα πολλαπλασιάσουν το αποτέλεσμα, είτε θα νιώσουν δυσφορία και θα φύγουν. Η αρνητική ενεργητικότητα επηρεάζει όλες μας τις δραστηριότητες.

Πως μπορώ να προφυλάξω τον εαυτό μου από την αρνητική ενέργεια;

Η διαίσθηση μας έχει δυναμική και μπορεί να μας προφυλάξει. Νιώσε αν κάτι είναι σωστό για σένα ή όχι. Αντίθετα η υπερβολική σκέψη και ο φόβος δεν μπορεί να μας βοηθήσει να ακούσουμε το ένστικτο μας και να αναλάβουμε δράση. Επιπλέον όταν εμπιστευόμαστε το ένστικτο μας δεν χρειάζεται πλέον να είμαστε επιφυλακτικοί και να σκεφτόμαστε το χειρότερο σενάριο κάθε φορά που γνωρίζουμε κάποιον.

Πως επιλέγω τους ανθρώπους που θα συνδεθώ;

Η ποιότητα και η γαλήνη στην ζωή μας χρειάζεται φροντίδα και επιλογή σωστών ανθρώπων, συμβατών προς εμάς, που θα ανανεώνουν την ενέργεια μας και δεν θα μας οδηγούν στην απάθεια και την ανία.
Το αν αισθάνεσαι ασφάλεια, ή αλλιώς άβολα, είναι ένας παράγοντας που παίζει σημαντικό ρόλο στην επιλογή ανθρώπων στην ζωή σου. Όπως τα φυτά, έτσι και οι άνθρωποι χρειάζονται το σωστό περιβάλλον για να ανθίσουν. Κατανόηση, εκτίμηση, τρυφερότητα, ηρεμία. Συστατικά που σε βοηθούν να αντλήσεις δύναμη και όχι να εξαντληθείς.

Σε ευχαριστώ που ήσουν εδώ. 

Σταυρούλα Χριστοπούλου

 Life-Coaching / Συμβουλευτική, κατεύθυνση και επίτευξη στόχων.

 

2 Σχόλια so far:

  1. Ο/Η Χρυσα λέει:

    Καλησπέρα Σας!Θα μπορούσατε να μας χαρίσετε ένα άρθρο που να μας δείχνει πως μπορούμε να μετασχηματίζουμε την αρνητική ενέργεια σε θετική ??Ευχαριστώ πολύ.

    • Ο/Η Σταυρούλα Χριστοπούλου λέει:

      Χρύσα, η θετική μας δράση, η υψηλή μας πρόθεση, η σύνδεση μας με ότι είναι δίκαιο για τον εαυτό μας και τους άλλους, βοηθά σημαντικά το περιβάλλον μας. Η αρνητική ενέργεια πάντα θα υπάρχει, αλλά αν την ενισχύουμε με φόβο, ψυχαναγκασμό και παιγνίδια εξουσίας, θα την δυναμώνουμε και θα την συντηρούμε. Άρα αν ρωτάς πως μετασχηματίζουμε την δική μας αρνητική ενέργεια η απάντηση είναι με την θετική στάση ζωής. Αν ρωτάς πως θα συνετίσουμε κάποιον άλλον, η απάντηση είναι πως δεν είναι δική μας αρμοδιότητα και θα έχει πιθανότατα και χειρότερα αποτελέσματα. Το κάθε άτομο επιλέγει μέσα από ποια διαδικασία θα εξελιχθεί και μαζί με αυτή και όλες τις συνέπειες της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *