FlyforYou

Μην το παίρνεις προσωπικά

Home »  αυτοβελτίωση »  Μην το παίρνεις προσωπικά

Μην το παίρνεις προσωπικά

Οδηγίες πλοήγησης για την καθημερινή ζωή υπάρχουν πολλές. Όμως στην πράξη τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά καθώς οτιδήποτε σε θίγει, ζητάει την άμεση παρέμβαση σου με καθαρό μυαλό. Είτε αποκαλύπτει ενδιαφέρουσες πτυχές, είτε την εκθέτει σε υπερβολικά και ανυπόστατα συμπεράσματα, ότι συμβαίνει γύρω σου, έρχεται αυθόρμητα σε αλληλεπίδραση με την προσωπική σου αυτο-εικόνα. Σπανίως μπορεί να έχεις την ευτυχή συγκυρία να βιώσεις ενσυναίσθηση και ενθάρρυνση μέσα από την επαφή σου με άλλους. Τις περισσότερες φορές όμως, οι άνθρωποι σκέφτονται πολύπλοκα και κάνουν υποθέσεις για σένα. Μην το παίρνεις προσωπικά.

Είναι πολύ σημαντικό για την ψυχική σου ισορροπία να μάθεις να ακούς χωρίς να αιφνιδιάζεσαι ή να επηρεάζεσαι από την ψυχολογική κατάσταση των άλλων. Ιδιαιτέρως όταν τα λεγόμενα τους σε φορτίζουν συναισθηματικά και επεμβαίνουν σε ζητήματα αυτοσεβασμού και αξιοπρέπειας.

Το συναίσθημα είναι πάντα αυτό που δίνει παλμό και ώθηση στην αντίδραση σου, κυρίως αν δεν διαθέτεις την ψυχραιμία και την γνώση να διερευνήσεις τους βαθύτερους λόγους που νιώθεις αδύναμη μπροστά σε αρνητικές συμπεριφορές. Ακόμα και αν κάτι ακούγεται απόλυτα λογικό, δεν παύει να βασίζεται σε προσωπικές αντιλήψεις και βεβαιότητες τρίτων. Αν το σκέφτεσαι με αυτόν τον απλό τρόπο, είναι ευκολότερο να ταξινομήσεις τα τυχόν δυσάρεστα περιστατικά με βάση τις προσωπικές σου αντιλήψεις και αξίες, παρά να ταυτιστείς με μία ιδέα που ίσως προσπαθήσουν να σου επιβάλλουν. Τέλος να θυμάσαι πως κανένας δεν μπορεί να τραβήξει την προσοχή σου ή να ενισχύσει τις ανασφάλειες σου, εάν εσύ δεν αφεθείς να νιώσεις υποτιμημένος. Όπως αντίστοιχα και να τονώσει σκόπιμα την ματαιοδοξία σου, εάν δεν δώσεις την απαραίτητη σημασία.

Το δέχεσαι, αν το πιστεύεις

Είναι ο τρόπος που θα σε κοιτάξει και το πως θα σου μιλήσει κάποιος. Είναι κάτι συχνά απροσδιόριστο στην ενέργεια που διαχέεται στον χώρο και σου αποσπά την προσοχή. Αμφιβολίες για το αν είσαι σωστή στην δουλειά σου, αν αρέσεις η όχι και πολλά άλλα ερωτήματα, που εσφαλμένα σε βασανίζουν κάθε φορά που έρχεσαι αντιμέτωπη με την κριτική, την επιδοκιμασία ή την απόρριψη.

Αυτό που πιστεύουμε για τον εαυτό μας, γίνεται η πραγματικότητα μας.” όπως σωστά έχει πει η Louise Hay. Οι απογοητεύσεις που προέρχονται από προσβλητικές εμπειρίες, δεν θα είχαν καμία δύναμη στον νου σου και στην ζωή σου, αν δεν πίστευες ήδη έστω και ελάχιστα κάτι από αυτά που σου προσάπτουν οι “άλλοι”. Ποτέ δεν μπορεί κανείς να σε πληγώσει, αν αποδέχεσαι και αγαπάς τον εαυτό σου.

Το να μην τα παίρνεις όλα προσωπικά δεν είναι μόνο μία χρήσιμη τεχνική, αλλά και δείγμα ωριμότητας. Σημαίνει πως έχεις δυνατή αίσθηση του εαυτού σου και δεν τον αμφισβητείς, αλλά και επίγνωση του τι συμβαίνει γύρω σου. Ένας νέος κόσμος ανοίγεται μπροστά σου, όταν ξέρεις πως το σωστό και το λάθος είναι προσωπική υπόθεση του καθένα και δεν χρειάζεται να την συμμερίζεσαι. Διάβασε ολόκληρο το άρθρο, πατώντας εδώ:https://www.beautemagazine.gr/well-being/psychologi;a/min-to-pairneis-prosopika/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *