FlyforYou

Όλα αυτά που σε κάνουν γυναίκα

Home »  Αλήθεια »  Όλα αυτά που σε κάνουν γυναίκα

Όλα αυτά που σε κάνουν γυναίκα

Γιόρτασε μαζί μας τη γυναικεία σου υπόσταση. Κάνε ένα διάλειμμα από την αλλόκοτη πραγματικότητα που σε επηρεάζει, σε περιορίζει, σε νευριάζει και στην ουσία σε αποδυναμώνει με το να σου απορροφά πολύτιμη ενέργεια. Εστίασε σε όλα αυτά που νιώθεις, που πρεσβεύεις και εκπροσωπείς. Ανάκτησε το κουράγιο σου. Βρες πάλι τη δύναμή σου μέσα από όλα αυτά που σε κάνουν Γυναίκα.

Τα κορίτσια ονειρεύονται πολύ. Και τις περισσότερες φορές γνωρίζουν από νωρίς ποια ιδανικά να κυνηγήσουν, όταν μεγαλώσουν. Να πως φαντάζονται συνήθως τον εαυτό τους: “Θα είμαι όμορφη και ευτυχισμένη. Θα ζήσω δυνατές εμπειρίες, θα έχω πολλές ευκαιρίες και αρκετά προσωπικά επιτεύγματα. Τελικά η πρόοδος μου, θα είναι η επισφράγιση της αξίας και της ασφάλειας μου.” Θυμάσαι τα δικά σου εφηβικά όνειρα;

Σαν παιδί ίσως να σου άρεσε να ρισκάρεις και να φτάνεις πέρα από τα όρια σου ή μπορεί να έβρισκες καταφύγιο στην οικογενειακή θαλπωρή και φροντίδα. Όποιος τύπος από τους δύο και να ήσουν, η συναισθηματική πορεία της ζωής σου, η αφοσίωση και η αγάπη σε κάτι ή κάποιον, ήταν ο φάρος σου. Τα κορίτσια αισθάνονται πως η συναισθηματική επαφή και το νοιάξιμο για τους άλλους, είναι το χάρισμα τους και ο προορισμός ζωής τους.

Παρουσία σαν χάδι

Μεγαλώνοντας τα κορίτσια, επιδιώκουν να γίνουν αυτοδύναμες γυναίκες και απολαμβάνουν την ατομική τους ελευθερία και ανεξαρτησία. Όμως η προστατευτική και συμπονετική τους φύση, αυτή που τις ενθαρρύνει να αναλαμβάνουν πάντα περισσότερα από όσα μπορούν, γίνεται συχνά και ο αυτοπεριορισμός τους. Η Louise Hay το έχει πει πολύ σοφά ως εξής: ” Όταν η γυναίκα καταπιέζεται, όλοι βγαίνουν χαμένοι. Όταν όμως εκφράζεται, δημιουργεί, συμμετέχει και διεκδικεί, τότε ο κόσμος γίνεται καλύτερος.” Η γυναικεία παρουσία είναι σαν το χάδι. Επιβιώνει σχεδόν σε όλους τους τομείς και με την υποστηρικτική της χάρη, διαμορφώνει την τελική εικόνα. Είναι γνήσια πηγή συναισθήματος, ικανή να κατευνάσει οποιαδήποτε ένταση. Αυτή είναι η δύναμη και η ομορφιά της. Η γυναίκα βρίσκεται παντού και παίζει τον ρόλο της ειρηνοποιού. Τουλάχιστον αυτό θα έπρεπε να κάνει.

Γυναικεία αξία

Για να καταλάβει κανείς τη γυναικεία αξία, χρειάζεται να μάθει περισσότερα για την ποιότητα της. Η δράση της γυναίκας κινητοποιείται μέσω του συναισθήματος. Χωρίς συναίσθημα δεν γεννιέται τίποτα. Η ενσυναίσθηση που διαθέτει, την βοηθάει να αναγνωρίζει αυτό που συμβαίνει και είναι σημαντικό για τους άλλους. Είναι ενάντια στην αδικία. Με συχνά ηρωικές πράξεις αλτρουισμού και συμπόνοιας, υποστηρίζει και ενθαρρύνει τον θετικό τρόπο συμπεριφοράς. Μπορεί να γίνει ιδιαίτερα μαχητική σε θέματα ανισότητας και δουλεύει μεθοδικά, μέχρι να διορθώσει και να οικοδομήσει τις απαραίτητες αλλαγές.

Συναίσθημα και αρμονία

Οι γυναίκες έχουν ανάγκη να επικοινωνούν τα συναισθήματα τους και αυτό τις κάνει φιλικές και κοινωνικές. Στην ελληνική γλώσσα συναντάμε πολλούς θηλυκούς όρους. Η προστασία, η αγκαλιά, η διατροφή, η φροντίδα, η ζεστασιά, η καλοσύνη, η κατανόηση, η ευγένεια, η συμπόνοια, η ασφάλεια είναι κάποιες από αυτές και όλες μας παραπέμπουν στις μητρικές μας  μνήμες. Γνωρίζει πως να δημιουργεί οικειότητα. Την αποζητά και αν δεν την βρει, φροντίζει να την χτίσει. Σκοπός της είναι η διασφάλιση της αρμονίας για αυτήν και το περιβάλλον της. Αυτό αναζητούν και οι άλλοι από εκείνη. Την ηρεμία και την γαλήνη που μπορεί να παρέχει. Σαν την μητέρα που προσέχει και αγαπάει το παιδί της και ποτέ δεν το εγκαταλείπει, έτσι και εκείνη υποδέχεται καθετί καινούργιο και διαφορετικό που μπορεί να οδηγήσει σε ένα μεγαλύτερο καλό.

Αντιμέτωπες με τα πρότυπα

Έχουμε μεγαλώσει.. ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ: https://www.beautemagazine.gr/well-being/ola-ayta-poy-se-kanoyn-gynaika/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *