FlyforYou

Το μυστικό της Αλλαγής

Home »  αλλαγή »  Το μυστικό της Αλλαγής

Το μυστικό της Αλλαγής

On Φεβρουάριος 1, 2015, Posted by , In αλλαγή, By , , With No Comments

ΝΑ ΣΑΣ ΑΦΗΓΗΘΩ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ.
Πάνε μέρες τώρα που παρακολουθώ μία παρέα γυναικών και την πορεία της ζωής τους. Πως περνάνε στην καθημερινότητα τους ,ποια είναι τα ενδιαφέροντα τους ,τι τους ενοχλεί ,με τι την ‘’βρίσκουν’’.Tις παρακολουθώ και ψάχνω να βρω ,τι θα ήταν αυτό που θα μπορούσε να ενεργοποιήσει την ανάγκη τους για αλλαγή…
Αλλαγή…..πόσο αλήθεια αντιστέκονται σε αυτήν….;

ΣΑΝ ΤΟΥΒΛΑΚΙΑ JENGA.
Νιώθω την ζωή τους σαν έναν γύρο από τουβλάκια Jenga , εύθραυστη, έτοιμη να καταρρεύσει. Τα τουβλάκια τρέμουν βαλμένα στην ίδια θέση για πολύ καιρό.
-Μην μου πειράξεις κανένα από τα τουβλάκια μου θα έλεγαν αν μπορούσαν να δουν τι βλέπω.
Οι άνθρωποι έχουν μάθει να αποφεύγουν τις αλλαγές. Στο μυαλό τους είναι συνυφασμένες με ανεπιθύμητους αιφνιδιασμούς, σαν διατάραξη της ησυχίας τους. Επιλέγουν να συσσωρεύουν τόνους από απαρχαιωμένες τακτικές και συνήθειες, από το να ανακαλύψουν δρόμους που θα οδηγήσουν την ζωή τους στο φως και στην απελευθέρωση.
Όμως καμία απειλή δεν είναι μεγαλύτερη από αυτή της στασιμότητας. Τα νερά όταν δεν ανανεώνονται ,μαζεύουν μικροοργανισμούς ,θολώνουν, το χρώμα τους σκουραίνει και κανένας δεν θέλει να κολυμπήσει πια σε αυτά.
Οι φίλες μου έχουν δημιουργήσει την δική τους προσωπική σπηλιά και οποιοσδήποτε εξωγενής παράγοντας μοιάζει απειλητικός. Όμως βλέπω στα μάτια τους ότι θέλουν να εμπιστευτούν, να ακουμπήσουν να παραδεχτούν.
Θέλω να τις βεβαιώσω ότι κατανοώ τον φόβο τους και θέλω να βοηθήσω να απαλλαγούν από αυτόν.

ΤΟ ΟΡΑΜΑ
Πάντα μου άρεσε να εμπνέω ανθρώπους,” να δίνουν μία με τα φτερά τους και να πετάνε ψηλά”. Φαντάζομαι έναν κόσμο με ανθρώπους νοητικά ελεύθερους ,που δεν χάνουν το νόημα και το κίνητρο για ζωή….

Επιστρέφοντας στην μικρή παρέα ,η επιθυμία μου να βοηθήσω να ανοίξουν τα φτερά τους συναντά εμπόδια. «Είναι καλόβουλη η πρωτοβουλία μου»;…αναρωτιούνται …
-Τι έχω να κερδίσω βρε κορίτσια πέρα από την μεγάλη χαρά ότι βοήθησα;
Και τότε έρχεται η απάντηση:
-Μα κανένας δεν ασχολήθηκε μαζί μας, οι άντρες μας είναι αδιάφοροι και οι γονείς μας καλοί άνθρωποι ,αλλά δεν καταλαβαίνουν από αυτά…Τις κοιτάζω με κατανόηση.

Η ΓΛΥΚΙΑ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΤΗΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ
Τις επόμενες ημέρες οι φίλες μου δείχνουν προβληματισμένες ,αρχίζουν να επανεξετάζουν τις ζωές και τον εαυτό τους, να αναγνωρίζουν τις παραλήψεις τους, να αντιλαμβάνονται τις πραγματικές ευθύνες, αλλά και ανάγκες τους. Υπάρχουν μικρά δείγματα αλλαγής στην καθημερινότητα τους. Έχει αρχίσει να μπαίνει φως ανάμεσα στα τουβλάκια τους και εγώ αναρωτιέμαι τι ενεργοποίησε αυτή την αλλαγή..
Μόνο η αγάπη και η κατανόηση είναι ικανή να ενεργοποιήσει οποιαδήποτε αλλαγή. Χωρίς την παρουσία της στην ζωή μας νιώθουμε φόβο. Οι φίλες μου μέσω της αγάπης, βίωσαν την ασφάλεια και ήταν πια έτοιμες να δοκιμάσουν να εντάξουν νέες τακτικές στην ζωή τους.

Κάποιες από αυτές προχώρησαν, άλλες δοκίμασαν και επέστρεψαν γρήγορα πίσω στα γνώριμα.

Όμως καμία δεν παρέμεινε ίδια. Είτε αναγεννήθηκε, είτε αλλοιώθηκε από τους κραδασμούς της ίδιας της ζωής.

Μία αναμέτρηση με τον εαυτό μας, είναι η αντίσταση μας στην αλλαγή και εγώ ενίοτε ένας προβολέας που ρίχνει σε όσους το θελήσουν φως.

*Για ακόμη περισσότερα, μην παραλείψεις να ακούσεις την παρακάτω ραδιοφωνική εκπομπή με θέμα: «Αναγνωρίζεις ποιος πραγματικά είσαι;»

*Για περισσότερη έμπνευση ,διάβασε την στήλη Fly Tips http://flyforyou.gr/fly-tips-2/

Σε ευχαριστώ που ήσουν εδώ. 

Σταυρούλα Χριστοπούλου

Personal Life-Coach / Συμβουλευτική κατεύθυνση και επίτευξη στόχων.

*Για ακόμη περισσότερα, μην παραλείψεις να ακούσεις την παρακάτω ραδιοφωνική εκπομπή με θέμα: «Γιατί φοβόμαστε τις αλλαγές»

Δημοσιεύτηκε στα : www.kl2real.gr , www.doxthi.gr , www.new4all.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *