FlyforYou

Εσωτερική ομορφιά

Home »  αυτοβελτίωση »  Εσωτερική ομορφιά

Εσωτερική ομορφιά

Υπάρχουν μερικές έννοιες που όσο και αν ακούγονται αφηρημένες, παραμένουν σταθερά επίκαιρες και πολύτιμες μέσα στον χρόνο. H ακεραιότητα και η ολιστική τους φύση να είναι αυτή που προστατεύει τον συμβολισμό τους και δημιουργεί την ανάγκη στους ανθρώπους να τις αναζητούν. Η εσωτερική ομορφιά είναι μία από αυτές, γιατί συνδέεται άρρηκτα με τα αθέατα κομμάτια του γνήσιου εαυτού μας.

Η αγνότητα, η αυθεντικότητα, η γλυκύτητα είναι λέξεις που φωτογραφίζουν το εσωτερικό μας φως. Αυτό που περιμένει υπομονετικά να το ανακαλύψουμε και να το αναδείξουμε προς τα έξω. Η ομορφιά εντός μας δεν γερνάει. Αντίθετα θεριεύουμε την δύναμη της, όσο την προσεγγίζουμε και την αναγνωρίζουμε. Συντηρούμε μία σταθερή κουλτούρα που αφορά στην ενίσχυση της εξωτερικής ομορφιάς. Η επένδυση χρόνου στην καλή εμφάνιση είναι εξαιρετικά μεγάλη και πολλές φορές δεν συνυπολογίζεται εξίσου σε αυτήν, ο χαρακτήρας και η φυσική ελκυστικότητα που εκπέμπει ένας άνθρωπος.

Δεν είναι αρκετό ένα όμορφο πρόσωπο

Ένα όμορφο πρόσωπο είναι πάντα όμορφο να το κοιτάς. Όμως αν δεν είναι εξίσου ελκυστικό και εσωτερικά, αργά ή γρήγορα σε απωθεί με τον τρόπο σκέψης του ή την συμπεριφορά του. Και όμως! Η ψυχική μας κατάσταση επηρεάζει και την φυσιολογία μας. Τα εξωτερικά φυσικά χαρακτηριστικά δεν μένουν ανεπηρέαστα από την εσωτερική μας ποιότητα και δραστηριότητα. Η άρτια και συνολική αντίληψη του εαυτού μας και η διεκδικητική μας δράση στην ζωή, είναι αυτή που επηρεάζει το τελικό αρμονικό και ορατό αποτέλεσμα. Η εξωτερική ομορφιά και άνεση είναι η ιδιότητα του να είσαι και να φαίνεσαι ο πλήρης εαυτός σου.

Μην μπλοκάρεις την εσωτερική σου χάρη

Η εσωτερική σύγκρουση είναι η αιτία. Ανάγκες που καταπνίγονται μέσω της λογικής.  Επιθυμίες που αρνείσαι γιατί φοβάσαι. Αντίπαλες δυνάμεις που παλεύουν να νικήσει η μία την άλλη. Όλες οι εσωτερικές συγκρούσεις αποτυπώνονται στην εξωτερική σου μορφή. Θέλεις να χαμογελάσεις αλλά παράλληλα δυσκολεύεσαι, κάνοντας το αποτέλεσμα να μοιάζει κάπως νευρικό. Θα ήθελες να είσαι πιο φιλική, αλλά η επιφυλακτικότητα σου για την διάθεση φιλικότητας των άλλων υπερτερεί. Προσπαθείς να προβάλλεις προς τα έξω την γυναικεία σου φύση, όμως η συνήθεια να είσαι πάντα ο άντρας του εαυτού σου είναι πιο ισχυρή. Προσέχεις την εμφάνιση σου αλλά δεν αγαπάς και δεν αποδέχεσαι τον εαυτό σου. Πιστεύεις σε σένα μόνο όταν είσαι αρεστή σε όλους τους άλλους. Η δυσαρμονία των συναισθημάτων σου αποτυπώνεται στις εκφράσεις του προσώπου σου και στις κινήσεις του σώματος σου. Κανένα μυστικό ομορφιάς δεν μπορεί να αποκρύψει τόσο αποτελεσματικά την δυσαρμονία που προκαλεί η αντιπαλότητα του εσωτερικού υπόβαθρου στην εξωτερική φύση.

Πρόβαλλε την προσωπική σου αισθητική

Η εσωτερική σου πραγματικότητα, δεν αποτελεί μόνο ένα προσωπικό καταφύγιο. Είναι ένας ολοκληρωμένος κόσμος που η ανακάλυψη του δημιουργεί δέος και δίνει το κλειδί για κάθε εξωτερική λειτουργία και χρήση. Το κυρίαρχο χαρακτηριστικό της είναι πως στο επίκεντρο βρίσκεσαι πάντα εσύ! Ακούγοντας και κατανοώντας τις πολύτιμες επιθυμίες σου, δημιουργείς τις συνθήκες για δημιουργική δράση, κοινωνικοποίηση και στενούς δεσμούς, αλλά μπορείς να έλξεις και βιώματα με μορφές που σου ταιριάζουν και σου αποφέρουν ισορροπία και εσωτερική αρμονία. Το πιο σημαντικό είναι, πως είσαι σε θέση να διαθέτεις τον απαραίτητο ενθουσιασμό και την τόλμη να διεκδικείς και να εκδηλώνεις  πρωτοβουλίες. Εκείνο που προβάλλει την αισθητική, είναι η ικανότητα να συνειδητοποιείς την δύναμη της εσωτερικής σου αρμονίας και να την εξωτερικεύεις. Τότε είσαι σε θέση να βιώνεις με δέος τις δυνατότητες σου σε όλες τις στιγμές και εκφάνσεις της ζωής σου.

Λίγα λόγια για την “έλλειψη καλαισθησίας”

Η έλλειψη ομορφιάς ή ακόμα και καλαισθησίας, εξωτερικεύει ΔΙΑΒΑΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ: https://www.beautemagazine.gr/well-being/esoteriki-omorfia/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *