FlyforYou

Δες την αλήθεια που φοβάσαι.

Home »  αυτοβελτίωση »  Δες την αλήθεια που φοβάσαι.

Δες την αλήθεια που φοβάσαι.

Είμαστε προορισμένοι να εξελιχτούμε και αυτό δεν μπορεί να γίνει αν δεν μάθουμε να διατηρούμε μία καλή σχέση με τον εαυτό μας. Πρόκειται για την πιο αυθεντική, την πιο επικερδής δέσμευση μαζί με αυτήν που βιώνουν οι γονείς με τα παιδιά τους. Αλλιώς, η επένδυση με τα μεγαλύτερα κέρδη.

Συνήθως την υποβιβάζουμε, την προσπερνάμε, πιστεύοντας πως άλλες επιθυμίες μας έχουν μεγαλύτερη πρακτική αξία και πρέπει να εκπληρωθούν άμεσα. Άλλες φορές δίνουμε προτεραιότητα σε τρίτους νομίζοντας πως η αφοσίωση μας σε αυτούς είναι πιο σημαντική. 

Σε κάθε περίπτωση, η ενασχόληση μας μαζί τους μας αφορά άμεσα. Είναι ένας τρόπος να ασχοληθούμε έμμεσα με τις δικές μας ανάγκες.

Πολλές φορές νιώθουμε ανίσχυροι να κατανοήσουμε τι αισθανόμαστε και τι πρέπει να κάνουμε για να είμαστε σε ισορροπία με τον εαυτό μας. Λανθασμένες συμπεριφορές, μας υπονομεύουν και μας εμποδίζουν να βρούμε ηρεμία και ευτυχία με το πιο σημαντικό άτομο στην ζωή μας, τον εαυτό μας. Συνήθως τον αγνοούμε, τον αποφεύγουμε ή αναβάλλουμε να ασχοληθούμε σοβαρά μαζί του, αντίθετα είμαστε πιο προσεκτικοί και συμπονετικοί με τους άλλους. Ίσως γιατί θέλουμε την προσοχή τους, την προστασία τους, την έγκριση τους.

Έτσι όμως διαπράττουμε μία μεγάλη αδικία. Εκχωρούμε την δύναμη μας σε κάποιον άλλον και παραιτούμαστε από το πιο ζωτικό συστατικό. Της αγάπης του εαυτού μας και της δικής μας ευθύνης ζωής.

Είναι δύσκολο να είμαστε ευτυχισμένοι όταν κρυβόμαστε από τον εαυτό μας. Είναι στα αλήθεια μία μορφή αυτοθυσίας αυτό που έχουμε μάθει να κάνουμε ή δεν μας αρέσει αυτό που θα δούμε αν ασχοληθούμε περισσότερο μαζί του;

Πολλές φορές επιτρέπουμε σε κάτι που είναι δυσλειτουργικό να υπάρχει στην ζωή μας ως φυσιολογικό , χωρίς να είμαστε ειλικρινείς ως προς τα συναισθήματα μας. Όμως αυτό δεν διασφαλίζει την ηρεμία του μυαλού μας και δεν μας επιτρέπει να βιώσουμε την αξιοπρέπεια που πηγάζει από την αίσθηση πως είμαστε ειλικρινείς απέναντι στον εαυτό μας. Πιο συνηθισμένο παράδειγμα είναι αυτό μίας δυσλειτουργικής σχέσης που στα μισά της διαδρομής ανακαλύπτεις πως έλεγες ψέματα στον εαυτό σου και παρέβλεπες τα σημάδια. Οι άνθρωποι χάνουν πολύ χρόνο και πολύ ενέργεια στην προσπάθεια τους να μην δουν αυτό που βρίσκεται μπροστά τους, πόσο μάλλον αυτό που βρίσκεται μέσα τους. Δεν θέλουν να δουν την αλήθεια για να μην αντιμετωπίσουν τις συνέπειες.

Η διαδικασία της κατανόησης του που βρισκόμαστε κάθε φορά θα μας βοηθήσει να κινηθούμε πιο εύκολα από το ένα στάδιο στο άλλο, ενώ η εξαπάτηση του εαυτού μας είναι επικίνδυνη, γιατί το να μην συνειδητοποιείς την πραγματικότητα σου έχει κόστος! Οι συνειδητοποιημένοι άνθρωποι δεν είναι αυτή που βλέπουν τα πράγματα πεζά ,αλλά αυτοί που αγαπούν την ζωή και θέλουν να την ζουν χωρίς τις παρεμβολές ενός αόρατου φόβου, που είναι η συνέπεια μίας αλήθειας που θέλεις να αγνοείς.

Η συμφιλίωση με τον εαυτό μας είναι μονόδρομος αν δεν θέλουμε να μείνουμε στάσιμοι και το ξεκίνημα μίας σύνδεσης μαζί του, είναι να αρχίσουμε να του λέμε την αλήθεια! Η ειλικρίνεια είναι αυτή που μας επιτρέπει να διατηρούμε καλή επαφή μαζί του. Είναι λάθος να πιστεύεις πως οι μάσκες θα σε προφυλάξουν. Ο αληθινός σου εαυτός είναι ότι καλύτερο μπορείς να επινοήσεις. Λέγοντας του την αλήθεια σημαίνει πως είσαι πρόθυμος να εξετάσεις τις επιλογές σου, να επουλώσεις τις πληγές σου και να ξαναπροσπαθήσεις γνωρίζοντας πως αξίζει τον κόπο. Αυτό σημαίνει κίνηση και πρόοδο.

         Είμαστε οι μόνοι υπεύθυνοι για την αποκατάσταση της ασφάλειας μας.

Η παραδοχή της αλήθειας στον εαυτό μας για τα λάθη και τις ατέλειες μας, αλλά και η συμπόνοια και η ταπεινοφροσύνη, είναι η μόνος τρόπος να κοιτάξουμε μέσα μας και να εξετάσουμε με ειλικρίνεια τις προτεραιότητες μας. Αντίθετα όταν είμαστε ανειλικρινής μαζί του προσκαλούμε τον πόνο στην ζωή μας .

*Για ακόμη περισσότερα, μην παραλείψεις να ακούσεις την παρακάτω ραδιοφωνική εκπομπή με θέμα: «Γιατί δυσκολεύομαι να αγαπήσω τον εαυτό μου»

*Για περισσότερη έμπνευση ,διάβασε την στήλη Fly Tips http://flyforyou.gr/fly-tips-2/

Σε ευχαριστώ που ήσουν εδώ. 

Σταυρούλα Χριστοπούλου

Personal Life-Coach / Συμβουλευτική κατεύθυνση και επίτευξη στόχων.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *