FlyforYou

Βάλε νέους στόχους!

Home »  ενδυνάμωση »  Βάλε νέους στόχους!

Βάλε νέους στόχους!

Ο Ιανουάριος συνήθως είναι από τους μήνες της χρονιάς που μας βάζει στην διαδικασία, αλλά κυρίως στην διάθεση να θέσουμε την χρονιά που έρχεται σε νέα βάση!

Είναι ένα ‘’ασφαλές’’ διάστημα να επικεντρωθούμε στις βαθιές μας επιθυμίες αλλά και να εντοπίσουμε τις αδυναμίες μας και να τις μετατρέψουμε σε αρετές, θέτοντας τους στόχους που θα μας οδηγήσουν στην εκπλήρωση και στην ολοκλήρωση!

Νέοι στόχοι!

Τι νιώθεις αλήθεια όταν ακούς αυτές τις λέξεις;

Από μόνες τους αυτές οι λέξεις έχουν δύναμη!

Είναι σαν την στιγμή που ανοίγουμε ένα καινούργιο ωραίο τετράδιο και νιώθουμε την όρεξη και την χαρά να το γεμίσουμε με νέες γνώσεις, να γράψουμε με πιο προσεγμένα γράμματα αυτή την φορά. Αυτή την φορά θα το κάνουμε πιο προσεκτικά, πιο μελετημένα.
Αυτό το νέο ξεκίνημα, είναι αυτό που μας τονώνει και μας ωθεί να βάλουμε τα δυνατά μας.

Η κάθε χρονιά μπορεί να είναι συναρπαστική αρκεί να μην την θεωρήσουμε δεδομένη, γιατί δεν θα την λειτουργήσουμε στο μέγιστο βαθμό, να μην αδρανήσουμε και μπλοκάρουμε την εξέλιξη μας.

Ένα λάθος που κάνουμε συχνά είναι ότι αποτιμούμε τα πράγματα με βάση την ευκολία τους. Αντιλαμβανόμαστε τα οφέλη μιας χρονιάς ανάλογα με το πόσο τυχεροί υπήρξαμε.
Είμαστε υπεραισιόδοξοι άρα και επιπόλαιοι πολλές φορές με τους στόχους που βάζουμε, ενώ δεν έχουμε αρκετό αυτοέλεγχο να τους πραγματοποιήσουμε.
Όμως οι μεγάλες αλλαγές ποτέ δεν έγιναν με ευκολία και αυτό το γνωρίζουμε καλά.

Από που όμως θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα αλλά και την λύση;

Ορίστε μερικά βήματα που θα μας βοηθούσαν:

  1. Βρείτε την χαμένη πηγή της ευτυχίας σας:

Θυμηθείτε μία στιγμή της ζωής σας ,που ήσασταν πραγματικά ευτυχισμένοι. Τι ήταν αυτό που σας ενεργοποίησε το συναίσθημα αυτό; Ανακαλέστε το στην μνήμη σας και δουλέψτε για να το βάλετε και πάλι σε λειτουργία!

  1. Απαλλαχτείτε από τις αυταπάτες:

Όλοι ζούμε δυσκολίες στην ζωή μας. Πολλές από αυτές δεν αντέχουμε να τις αντιμετωπίσουμε. Τότε πιανόμαστε από λάθος πράγματα ή ανθρώπους ,περιμένοντας ότι αυτά ή αυτοί θα μας δώσουν την λύση στο πρόβλημα μας.

  1. Η πεποίθηση του «όλα ή τίποτα»:

Οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται ,νιώθουν και πράττουν ακραία. Θέλουν πολύ ή καθόλου, μάχονται ή αδρανούν ,παθιάζονται ή αποστασιοποιούνται ,είναι ευτυχισμένοι ή δυστυχισμένοι, νιώθουν θυμό ή ευγνωμοσύνη.

Και όμως ,η γαλήνη και η ευτυχία επιτυγχάνονται με την αίσθηση ισορροπίας. Όλα έχουν τον χώρο και την χρησιμότητα τους στην ζωή μας ,αρκεί να τα καλλιεργήσουμε με τον σωστό τρόπο.

4.Εκπαίδευσε την θετικότητα σου:

Δεν μπορούμε να νιώθουμε καλά συνεχώς ,ούτε μπορούν να μην μας συμβαίνουν ποτέ άσχημα πράγματα. Μπορούμε όμως να «κουμπώνουμε» με επιτυχία ,τα αρνητικά με τα θετικά ,έτσι ώστε να τα βιώνουμε θετικά συναισθήματα.

5.Η απομυθοποίηση του ανταγωνισμού:

H συνεργασία έχει ουσία, αξία, διάρκεια, μας προσφέρει το αίσθημα της ειρήνης και της εμπιστοσύνης με τον εαυτό μας, αλλά και με τους άλλους.

Ο ανταγωνισμός έχει μοναξιά ,άγχος ..και κρατάει λίγο ,γιατί σύντομα κάποιος άλλος θα μας προσπεράσει…

6.Ο φόβος του ‘’λάθους’’:

Μας έμαθαν πως είναι κακό να κάνουμε λάθη, και εμείς τα αποφεύγουμε γιατί η κριτική μας παραλύει. Κι όμως τα λάθη μας θα μας οδηγήσουν στο δικό μας σωστό. Αυτό που με την σειρά του θα μας οδηγήσει στην δική μας προσωπική..απόλυτα προσωπική ικανοποίηση!

ΥΓ. Σας εύχομαι η νέα χρονιά να είναι μία χρονιά δράσης και αυτό-έκφρασης του μοναδικού και υπέροχου εαυτού σας!!

Σταυρούλα Χριστοπούλου

Personal Life-Coach / Συμβουλευτική κατεύθυνση και επίτευξη στόχων.

Δημοσιεύτηκε στα: www.kl2real.gr , www.doxthi.gr και www.news4all.gr

*Για ακόμη περισσότερα, μην παραλείψεις να ακούσεις την παρακάτω ραδιοφωνική εκπομπή με θέμα: «Αποτίμηση μιας χρονιάς»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *