FlyforYou

Πάλι έκανες λάθος επιλογή συντρόφου;

Home »  σχέσεις »  Πάλι έκανες λάθος επιλογή συντρόφου;

Πάλι έκανες λάθος επιλογή συντρόφου;

ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ ΟΠΩΣ ΣΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ.

Ποια είναι άραγε η πρωταρχική ανάγκη, που μας κάνει να θέλουμε να σχετιστούμε με κάποιον; Τι είναι αυτό στο οποίο δεν μπορούμε να αντισταθούμε και το κάνει τόσο απαραίτητο για εμάς; Γιατί νιώθουμε τόσο ωραία όταν είμαστε ερωτευμένοι; Και τέλος, γιατί αυτό το τέλειο σκηνικό χαλάει και μένουμε μόνοι;

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, τότε που ήταν όλα αθώα και καινούργια. Όταν  λειτουργούσαμε περισσότερο με το ένστικτο και λιγότερο με την λογική, τότε που ανακαλύπταμε τον εαυτό μας.

Ας σταθούμε σε αυτό. Για να ανακαλύπτουμε άρα κάτι ψάχνουμε..

Από μικροί μάθαμε να ψάχνουμε το άλλο μας μισό, αυτό ονειρευόμασταν πάντα και έτσι ονοματίζαμε το ταίρι μας. Όταν το βρίσκαμε η ζωή μας άλλαζε, γέμιζε, η δημιουργικότητα μας αυξανόταν, είχαμε επιμονή, ενθουσιασμό για όλα, νιώθαμε όμορφοι.
Φοράγαμε στο ταίρι μας τον πιο ωραίο μανδύα με όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που θέλαμε να έχει, ακόμα και τα πιο άχαρα πράγματα μας φαινόντουσαν χαριτωμένα, και νοιώθαμε δυνατοί, γιατί είχαμε βρει το άλλο μας μισό και ήμασταν ΟΛΟΚΛΗΡΟΙ!

Η ευτυχία, η δημιουργία και η ομορφιά ήταν αποτέλεσμα της ολοκλήρωσης που νοιώθαμε!

Όταν όμως ο μανδύας άρχιζε να φθείρεται, ανακαλύπταμε ένα άλλο πρόσωπο που δεν αναγνωρίζαμε, δεν θαυμάζαμε και σε πολλές περιπτώσεις δεν μας άρεσε, γιατί του είχαμε “φορέσει” όλα αυτά τα υποσυνείδητα στοιχεία του χαρακτήρα μας που θα μας έκαναν να νιώσουμε ΟΛΟΚΛΗΡΟΙ, αλλά στην ουσία δεν είχε.

Αυτά που σε έλκουν είναι δικά σου χαρακτηριστικά, δικές σου ιδιότητες που προσπαθείς να  βγάλεις στην επιφάνεια.

Και το ταξίδι της αναζήτησης του εαυτού συνεχίζεται…

Συχνά οι σχέσεις καταλήγουν σε απογοήτευση γιατί δεν τους δόθηκε εξ αρχής αρκετός χρόνος να αναπτυχθούν σταδιακά. Οι σχέσεις δημιουργούνται σύντομα με μεγάλες προσδοκίες, ενώ συχνά δεν επιτρέπουν στα άτομα να είναι ο εαυτός τους.

ΟΤΑΝ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΝΕΙ ΚΥΚΛΟΥΣ.

Αν είσαι από αυτούς που πιστεύουν πως δεν υπάρχουν οι σωστοί άνθρωποι να σχετιστείς, τότε σκέψου και τα δικά σου λάθη, την δική σου συμμετοχή στην επαναλαμβανόμενη ταλαιπωρία σου. Χιλιοειπωμένο και κοινότυπο, ίσως όμως και μία εύκολη δικαιολογία για να παραιτηθούμε γρήγορα από τον κόπο να βρούμε την αιτία που μας κάνει να μην βρίσκουμε λύση στο πρόβλημα μας.

Δεν αναλαμβάνουμε την ευθύνη της ευτυχίας μας.

Άντρες υπάρχουν πολλοί, γυναίκες επίσης και δεν είναι κάτι νέο αρκεί να κοιτάξεις γύρω σου, όμως εσύ ψάχνεις κάποιον πολύ συγκεκριμένο και δεν βλέπεις  τους υπόλοιπους! Ψάχνεις κάποιον που να μοιάζει με τον προηγούμενο ,ή κάποιον που να μην του μοιάζει καθόλου ( ούτε να το ακούσεις) ..και όμως αυτό ψάχνεις…Την επανάληψη ενός ίδιου σεναρίου!

Αν καταχράστηκαν την καλοσύνη σου και την υπομονή σου, είσαι έτοιμος να ξαναδώσεις πολλά σε όποιον δείξει ότι τα έχει ανάγκη, αν σε ξεγέλασαν θα σε έλξει πάλι ένα αμφίβολο άτομο, αν ήταν συνεχώς απασχολημένο θα επιλέξεις κάποιον που θα σου διαθέτει λίγο χρόνο, αν ήταν εγωιστής θα επιλέξεις έναν ελκυστικό πλην αδιάφορο τύπο, προσπαθώντας πάλι από την αρχή να του τραβήξεις την προσοχή.

Αυτή την φορά θα τα καταφέρω θα σκεφτείς, αυτή τη φορά είναι αλλιώς, είναι διαφορετικός ..και καταλήγει να είναι ο ίδιος..!

Ένα γνώριμο σενάριο είναι πάντα πιο ασφαλές από ένα νέο και άγνωστο, όμως έχει βαρύ αντίτιμο.

Η πεποίθηση ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ίδιοι δεν μπορεί να αλλάξει όσο εμείς παραμένουμε κολλημένοι σε ένα αναποτελεσματικό πρότυπο. Μπορεί όμως να αναλάβει την ευθύνη της δυσκολίας  μας να ανακαλύψουμε ένα νέο και καλύτερο.. και συνήθως αυτό κάνει!

Όταν δεχόμαστε μόνο ότι ενισχύει τις απόψεις μας, δεν είμαστε ανοιχτοί σε μία νέα κατάσταση.

Ωστόσο ένα είναι σίγουρο. ‘Oλοι επιθυμούμε να αγαπηθούμε και να αγαπήσουμε. Η αίσθηση ότι είμαστε σημαντικοί για κάποιον, ότι απασχολούμε την σκέψη του, ότι τον φροντίζουμε και μοιραζόμαστε πράγματα, είναι στην ανθρώπινη φύση μας και κανένας δεν το αμφισβητεί. Συχνά όμως δεν διαρκεί και καταλήγουμε αποκαμωμένοι και απογοητευμένοι.

Μήπως ήρθε η στιγμή να δεις πιο καθαρά τα πράγματα;

  • Κατανόησε το παρελθόν σου και απελευθερώσου από πρότυπα που δεν βοηθούν την εξέλιξη σου.
  • Παραιτήσου από την ανάγκη σου να επιβεβαιώνεσαι. Τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως είσαι πεπεισμένη ότι είναι.
  • Διέκρινε την επανάληψη των λαθών σου. Ποιες καταστάσεις επαναλαμβάνονται;
  • Απομακρύνσου για λίγο από την καθημερινότητα και δες τον εαυτό σου από απόσταση.
  • Ανακάλυψε τις πραγματικές σου ανάγκες και επιθυμίες.
  • Αντιμετώπισε την επόμενη  γνωριμία  σαν ένα νέο, πραγματικό, αληθινό άτομο για να μπορέσεις να διακρίνεις τι πραγματικά είναι.

*Η ικανότητα να σχετιζόμαστε δεν είναι εύκολη υπόθεση και αυτό αφορά, όλες τις σχέσεις. Όμως μπορεί να επιτύχει αν αποκτήσουμε μία πιο ολοκληρωμένη και ξεκάθαρη εικόνα του εαυτού μας!

 

Σε ευχαριστώ που ήσουν εδώ. 

Σταυρούλα Χριστοπούλου

Personal Life-Coach / Συμβουλευτική κατεύθυνση και επίτευξη στόχων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *