FlyforYou

Μάθε πως να αντιμετωπίζεις τα προβλήματα σου.

Home »  αυτοβελτίωση »  Μάθε πως να αντιμετωπίζεις τα προβλήματα σου.

Μάθε πως να αντιμετωπίζεις τα προβλήματα σου.

Όταν αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα προβάλλουμε σε αυτό όλα όσα πιστεύουμε σχετικά με το σωστό και το λάθος, το δίκαιο και το άδικο, το καλό και το κακό.

Στήνουμε έναν ολόκληρο αμυντικό μηχανισμό απέναντι σε αυτό που αντιμετωπίζουμε και το αποδοκιμάζουμε πιστεύοντας πως έτσι θα μπορέσουμε να αποκτήσουμε μία επιπλέον δύναμη πάνω του, αλλά όχι απαραίτητα και ισχύ, καθώς το πρόβλημα παραμένει ισχυρό και εσύ επικριτικός απέναντι σε αυτό.

Είναι ασφαλές να κοιτάζουμε το πρόβλημα, αλλά επικίνδυνο να ανοίξουμε κανάλι επικοινωνίας μαζί του. Αν κάποιος αντιμετωπίζει το πρόβλημα σαν κάτι ξένο προς αυτόν, σαν κάτι που έχει έρθει να τον παιδέψει, να τον αναστατώσει και δεν δέχεται να το βιώσει και να κατανοήσει τον λόγο ύπαρξης του, τότε δυσκολεύει πολύ το πρόβλημα.

Η έλλειψη διαλλακτικότητας  που έχουμε απέναντι στα πράγματα δημιουργεί το πρόβλημα και δυσκολεύει την επίλυση του .

Οι παλιές μας πεποιθήσεις είναι αυτές που δημιούργησαν το καινούργιο πρόβλημα και τώρα καλούμαστε να αναμετρηθούμε με την εξάρτηση μας σε αυτές .

Καθώς μεγαλώνουμε μαθαίνουμε πως μένοντας αμετακίνητοι και άκαμπτοι απέναντι στις καταστάσεις ταλαιπωρούμε περισσότερο τον εαυτό μας .Ουσιαστικά τον κακομεταχειριζόμαστε ψυχικά με την πίεση που του ασκούμαι να συντηρήσει περιοριστικές αντιλήψεις που τον κάνουν να βιώνει επαναλαμβανόμενες εμπειρίες.

Ο θυμός, το άγχος, ο φόβος ,ή πολλές φορές η απόγνωση είναι το αποτέλεσμα καταπιεσμένων συναισθημάτων που ζητούν να κατανοηθούν και να αναθεωρηθούν.

Η διαδικασία αναγνώρισης και επίλυσης ενός δύσκολου περιστατικού που έρχεται και μας ανατρέπει την καθημερινότητα μας, περνά από διάφορα στάδια μέχρι να αποκτήσουμε οικειότητα μαζί του. Όμως με αυτόν τον τρόπο θα αποκτήσουμε την ικανότητα να κάνουμε υπεύθυνες επιλογές.

Όλοι έχουμε δικαίωμα να διαμορφώσουμε την ζωή μας και να την κάνουμε όσο πιο όμορφη και λειτουργική γίνεται. Όταν αποφασίσουμε να κλείσουμε την πόρτα στο παρελθόν και σε όσα μας προκαλούν δυσαρμονία ,αρχίζει η διαδικασία κατανόησης των επιδράσεων που είχαν οι περασμένες αντιλήψεις μας στο παρόν.

 Μην αφήνεις όλα όσα συνέβησαν να επηρεάζουν όλα όσα συμβαίνουν.

  • Άφησε ελεύθερη την αντίληψη σου για μπορέσεις να δεις πέρα από αυτό που έχεις μάθει να βλέπεις.
  • Εκπαίδευσε τον εαυτό σου να μην παίρνει προσωπικά τα εξωτερικά ερεθίσματα που προκαλούνται από έναν άλλον άνθρωπο, παρά μόνο ως μέσο για να προχωρήσει μπροστά.
  • Απελευθερώσου από μεγάλες προσδοκίες και ισχυρά θέλω και ρώτα καθημερινά τον εαυτό σου : “Τι θέλω; Τι νιώθω; Τι χρειάζομαι;Τι φοβάμαι;”
  • Φρόντισε τον εαυτό σου ,δίνοντας του στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας γιατί έτσι  αναγνωρίζεις την αξία του.
  • Άδειαζε συχνά το μυαλό σου από περιττές σκέψεις και αυτόματες πράξεις.
  • Γνώρισε καινούργια μέρη και νέους ανθρώπους.

 

Άκου την εσωτερική σου φωνή ,κυρίως όταν έρχεσαι σε σύγκρουση με τον εαυτό σου γύρω από κάποιο θέμα. Να θυμάσαι ότι οι αντιλήψεις μας πολλές φορές είναι πιο ισχυρές από τα ίδια τα γεγονότα.

Οι ελεγχόμενες αντιδράσεις δεν μας αφήνουν να εκφράσουμε τον πραγματικό εαυτό μας αλλά αυτόν που ζητάει συνέχεια για να είναι ευχαριστημένος!

*Για ακόμη περισσότερα, μην παραλείψεις να ακούσεις την παρακάτω ραδιοφωνική εκπομπή με θέμα: «10+1 λάθη που μας βγάζουν εκτός δρόμου».

*Για περισσότερη έμπνευση ,διάβασε την στήλη Fly Tips http://flyforyou.gr/fly-tips-2/

Σε ευχαριστώ που ήσουν εδώ. 

Σταυρούλα Χριστοπούλου

Personal Life-Coach / Συμβουλευτική κατεύθυνση και επίτευξη στόχων.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *