FlyforYou

Απαλλάξου από τις ψευδαισθήσεις !

Home »  αλλαγή »  Απαλλάξου από τις ψευδαισθήσεις !

Απαλλάξου από τις ψευδαισθήσεις !

 

Ένα από τα μεγαλύτερα μαθήματα που καλούμαστε να πάρουμε στην ζωή ,είναι να διακρίνουμε σωστά τις καταστάσεις που βιώνουμε και τους ανθρώπους που συναναστρεφόμαστε.

Πολλοί θα ταυτιστούν και θα ανακαλέσουν συμβάντα  όπου υπήρξαν αφελείς ,εύπιστοι ,υπερβολικά δοτικοί ,αυθόρμητοι ή ανεκτικοί.

Όλοι σε κάποια στιγμή της ζωής μας ή σε κάποιον τομέα ,υπήρξαμε επιρρεπείς στο « παραμύθιασμα». Όποιος ισχυριστεί ότι τα βλέπει όλα καθαρά ,πιθανότατα δεν βλέπει τίποτα!

Η διάκριση της αλήθειας απαιτεί εκπαίδευση , παρατηρητικότητα, ταπεινότητα και πειθαρχία.

Πρέπει να επιθυμείς να μάθεις από τα λάθη σου ,να είσαι ανοιχτός σε καινούργιες οπτικές, να φροντίζεις να  μην είσαι  πάντα υπεραισιόδοξος και να πειθαρχείς τις εμμονές σου. Δεν ακούγεται και τόσο εύκολο, σωστά;

Συνήθως το ξύπνημα των ψευδαισθήσεων γίνεται με βίαιο τρόπο ,καθώς διαλύονται με ξαφνικά γεγονότα που έρχονται  για να μας ταρακουνήσουν.

 

Γιατί όμως να χρειάζονται οι άνθρωποι τις ψευδαισθήσεις αν το τίμημα που πληρώνουν είναι τόσο δυσάρεστο;

Μιλώντας με πολύ κόσμο ,ανακαλύπτω ότι  πολύ συχνά σπαταλούν την ζωή τους με κάτι ή κάποιον που πιστεύουν ότι χρειάζονται. Στην ουσία αυτά που συντηρούν ,δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους. Αντίθετα βολεύουν τις ανασφάλειες τους ,ενώ την ίδια στιγμή αυτό ονομάζεται ,ιδανική σχέση, επιβεβλημένη εργασία, (καρμικός) έρωτας ,συνήθεια, υπομονή, διστακτικότητα…και ο χρόνος κυλάει ,περνάει και εκείνοι έχουν αρχίσει ήδη να βυθίζονται..

Η ψευδαίσθηση η ίδια είναι μία εκδήλωση “φυγής”. Φυγή από μία πραγματικότητα που μας ενοχλεί και επιλέγουμε να την παραμορφώσουμε αντί να την μεταμορφώσουμε!

Ως αποτέλεσμα ,αρχίζουμε να νιώθουμε αποδυναμωμένοι ,αποπροσανατολισμένοι και θυμωμένοι μιας και έχουμε κρατηθεί για πολύ καιρό μακριά από τις πρωταρχικές μας ανάγκες και την αυτοκυριαρχία μας!

 

Μία άλλη εκδήλωση ψευδαίσθησης είναι η ονειροπόληση. Οι άνθρωποι περισσότερο φαντασιώνονται και λιγότερο δρουν. Στον κόσμο της φαντασίωσης όλα μοιάζουν μαγικά τακτοποιημένα, όπου ο καθένας μπορεί να έχει τον ρόλο που του αρέσει ,αλλά κυρίως οι άλλοι να είναι αυτοί που επιθυμούν!

Το πρόβλημα δημιουργείται από την στιγμή που αυτό μεταφέρεται και στην  πραγματικότητα! Η ρουτίνα της καθημερινότητας σας μελαγχολεί και εσείς τις προσθέτετε ένα δύο «φαντάσματα» για να σας συντροφεύουν. Αυτή η συνήθεια, όσο και αν φαίνεται να σας καλύπτει ,όσο και αν φαντάζει σαγηνευτική , στηρίζεται στην ηττοπάθεια. Βαθιά μέσα σας πιστεύετε ότι δεν θα πετύχετε την πραγματικότητα που επιθυμείτε και παίρνοντας  συνεχώς παράταση την ονειρεύεστε ..

Η ψευδαίσθηση όμως είναι εθιστική και δεν πρόκειται να ξεμπερδέψετε εύκολα από αυτήν!

 

Αν νιώθετε ότι έχετε σπαταλήσει αρκετό χρόνο σε μία κατάσταση χωρίς τα επιθυμητό αποτέλεσμα ,τότε σκεφτείτε:

  • Τι είναι αυτό που θέλω από τον εαυτό μου και τους άλλους;
  • Είναι αντικειμενικό; Αν η απάντηση είναι θετική ,αξιολογήστε αν η αίσθηση σας ταιριάζει με τις μέχρι τώρα ενδείξεις .
  • Τσεκάρετε αν είσαστε υπερβολικά αισιόδοξοι ή απαισιόδοξοι, παραπάνω από ότι τα γεγονότα το επιτρέπουν.
  • Αναλογιστείτε! Μήπως πιστεύετε ότι η ικανοποίηση έρχεται μετά από πόνο;
  • Διαπιστώστε αν ψάχνετε την αληθινή ευτυχία στην τελειότητα.

 

Ίσως ο σκοπός της υπερβολής που βιώνετε όταν ονειρευόσαστε να σας βοηθάει  να νιώθετε άτρωτοι!

Μην ξεχνάτε  όμως ότι όσο και αν προσπαθήσετε να αγνοήσετε την πραγματικότητα ,εκείνη θα συνεχίσει να σας ενοχλεί υποσυνείδητα.

Οι πλάνες θα εξαφανιστούν από την στιγμή που θα αποφασίσετε να μην αγνοείτε την αλήθεια και η απροθυμία που νιώθετε για να κινηθείτε προς το παρόν ,θα αρχίσει να υποχωρεί.

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάψετε να ονειρεύεστε ,όμως μπορείτε να χαρείτε το τριαντάφυλλο χωρίς να ξεχνάτε τα αγκάθια!

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *