FlyforYou

Το σκέφτηκες καλά πριν δεσμευτείς ;

Home »  σχέσεις »  Το σκέφτηκες καλά πριν δεσμευτείς ;

Το σκέφτηκες καλά πριν δεσμευτείς ;

Η δέσμευση εμπεριέχει κάτι το δύσκολα αναστρέψιμο και από μόνη της σαν έννοια , τοποθετείτε κάπου ψηλά ,ως τέλεια και απόλυτη .Είναι ένας τρόπος να αγαπάς και να δίνεις αξία ταυτόχρονα με αρχή αλλά χωρίς τέλος . Μία μορφή απόλυτης αγάπης και αφοσίωσης .

Τι γίνεται όμως όταν επιλέγεται ασυνείδητα ;

Τότε τα πράγματα μπορεί να πάρουν λάθος κατεύθυνση και τα δικαιώματα να μετατραπούν σε υποχρεώσεις !Τα πρέπει αποκτούν ιδιαίτερη σημασία ,κοινωνικοί και άλλοι σκοποί εκπληρώνονται και αντικαθιστούν τις συναισθηματικές ανάγκες .

Οι περισσότεροι δεσμεύονται για να τους αναγνωριστεί η αξία τους από τρίτους ,ενώ κανείς θα έπρεπε να δεσμεύεται όταν έχει αναγνωρίσει την αξία του.

Τι κρύβεται πίσω από την επιθυμία για δέσμευση ή την αποφυγή της ;

Η ανάγκη για αποδοχή κρύβεται πολλές φορές πίσω από την ανάγκη για δέσμευση ,ενώ μία ανάγκη για επιβεβαίωση χωρίς τέλος σε όσους αντιστέκονται στην δέσμευση .Η ανάγκη για αγάπη δημιουργεί στους ανθρώπους εθισμό με αυτήν και σε άλλες περιπτώσεις η άρνηση της θλιβερές ιστορίες ανθρώπων που δεν μπορούν να αποφασίσουν πως να φερθούν στους άλλους και στον εαυτό τους .

Στην πλειοψηφία τους οι άνθρωποι δεν επενδύουν πολλά στους άλλους και έτσι καταφέρνουν να μπορούν να αποχωρούν εύκολα από την ζωή τους .

Δίνει η δέσμευση την πληρότητα που έχουμε ανάγκη ή αφήνει χώρο για αυθαίρετες εισβολές ;

Αυτό είναι το ερώτημα που συχνά τίθεται .
Η θεμελιώδης σύγκρουση με τον εαυτό μας δημιουργείται όταν δεσμευόμαστε λόγω φόβου μοναξιάς και κοινωνικής απόρριψης .Την ίδια στιγμή η δέσμευση πετυχαίνει όταν έχουμε μάθει να κυριαρχούμε πάνω στον φόβο μας .
Όπου το ψέμα καλύπτεται ,καραδοκεί μία αλήθεια που θα το ξεσκεπάσει .
Η πραγματική λύση βρίσκεται όταν είσαι ελεύθερος να διαλέξεις και να δεσμευτείς και να μην δεσμευτείς .

Κάνε πιο σωστές επιλογές .

Είσαι ελεύθερος με ότι επιλέγεις ή αλλιώς επιλέγεις αυτό που πιστεύεις;

Η παραπάνω ερώτηση θα μας βοηθήσει να διαπιστώσουμε που βρισκόμαστε σε σχέση με την βούληση μας να επιλέγουμε αυτό που θέλουμε και αν επιτρέπουμε στα συναισθήματα μας να εκφραστούν και να εκτονωθούν .

Είναι σωστό να μην δεσμευόμαστε ;

Δεν χρειάζεται να κατηγορούμε ,να επικρίνουμε ή να έχουμε ενοχές για τις επιλογές μας , είναι χρήσιμο όμως να πούμε την αλήθεια στον εαυτό μας για τον τρόπο που ενεργούμε ή δεν ενεργούμε στην δέσμευση .

Το σίγουρο είναι πως η αντίληψη της δέσμευσης χρειάζεται να επανατοποθετηθεί σε σωστή βάση . Χρειάζεται να κάνουμε ένα διάλειμμα από τις καθιερωμένες αντιλήψεις και να δούμε αν είναι εσφαλμένες , έτσι ώστε να μεσολαβήσουμε και να τις αναδιοργανώσουμε με τον σωστό τρόπο .

H ευθυγράμμιση αυτού που είσαι με αυτό που κάνεις είναι η βάση για κάθε δημιουργία .

Αν επιτρέπεις στον εαυτό σου να κινείται ελεύθερα και δεν τον καταπιέζεις με την δημιουργία ενοχών και καταναγκαστικών μέτρων ,αλλά του επιτρέπεις την ανοιχτή και άμεση έκφραση ,τότε δεν χρειάζεται να ανησυχείς μην πέσεις θύμα των περιστάσεων .
Ο έρωτας είναι δημιουργία και η αγάπη το ίδιο . Αν δεν κάνουμε συνειδητά τις επιλογές μας ,αν δεν είμαστε αφοσιωμένοι σε εμάς δεν θα ζήσουμε αυτό που όλοι είμαστε προορισμένοι να ζήσουμε .
Την αγάπη με διάρκεια !

Πως να αποφύγεις την αυτοκακοποίηση .

Σταμάτα να εξιδανικεύεις τους άλλους γιατί όλοι είμαστε ίσοι , αλλιώς κινδυνεύεις να σχετιστείς άνισα .
Μην φοβάσαι να δείξεις ποιος πραγματικά είσαι .
Αγάπα τον εαυτό σου και μην τον επικρίνεις ,γιατί η αποφυγή της αλήθειας δημιουργεί συναισθηματικό πόνο .
Επένδυσε στην αυτονομία σου ,έτσι δεν θα επιζητάς την εξάρτηση .
Δεν έχουμε δικαίωμα να αλλάξουμε κανέναν ,δεν έχει δικαίωμα κανένας να μας αλλάξει .

Σταυρούλα Χριστοπούλου

Personal Life-Coach

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *