FlyforYou

Πες την αλήθεια στον εαυτό σου.

Home »  αυτοβελτίωση »  Πες την αλήθεια στον εαυτό σου.

Πες την αλήθεια στον εαυτό σου.

Υπάρχει μία δέσμευση για την οποία δεν θα μετανιώσουμε ποτέ και αυτή είναι  η απόκτηση και η διατήρηση μίας καλής σχέσης με τον εαυτό μας. Πρόκειται για την πιο αυθεντική και επικερδής  δέσμευση  ,μαζί με αυτήν που βιώνουν οι γονείς με τα παιδιά τους.

                                Eίναι η επένδυση με τα μεγαλύτερα κέρδη !

Συνήθως την υποβιβάζουμε ,πιστεύοντας πως προηγούνται άλλες επιθυμίες μας που πρέπει να εκπληρωθούν ή δίνουμε προτεραιότητα σε άλλους ,αγνοώντας πως οι άλλοι στην ουσία είμαστε εμείς !

 Ανίσχυροι πολλές φορές να κατανοήσουμε τι αισθανόμαστε και τι πρέπει να κάνουμε για να είμαστε σε ισορροπία , οι συμπεριφορές μας ,μας υπονομεύουν  και μας εμποδίζουν  να βρούμε ηρεμία και ευτυχία με το πιο σημαντικό άτομο στην ζωή μας, τον εαυτό μας !

Συνήθως τον ξεχνάμε  ή τον αποφεύγουμε αναβάλλοντας την ενασχόληση μας μαζί του ,αντίθετα παραδιδόμαστε με μεγαλύτερη ευκολία στην φροντίδα των άλλων με το να είμαστε πιο προσεκτικοί και πιο συμπονετικοί μαζί τους  παρά με εμάς τους ίδιους .Επιπλέον δεν είμαστε τόσο γρήγοροι να εξετάσουμε ή να αναλύσουμε όλα αυτά που μας συμβαίνουν όσο όταν βοηθάμε κάποιον άλλον.

Είναι στα αλήθεια μία μορφή αυτοθυσίας αυτό που έχουμε μάθει να κάνουμε ή δεν μας αρέσει αυτό που θα αντικρίσουμε αν μας  δούμε καθαρά;

awake

Η συμφιλίωση με τον εαυτό μας είναι μονόδρομος ,αν δεν θέλουμε να μείνουμε στάσιμοι και το ξεκίνημα μίας σύνδεσης μαζί του, είναι να αρχίσουμε να του λέμε αλήθειες !

Η ειλικρίνεια είναι αυτή που μας επιτρέπει να διατηρούμε επαφή μαζί του.

 Λέγοντας του την αλήθεια σημαίνει πως είμαι πρόθυμος να σκάψω , να εξετάσω τις επιλογές μου και να αναπτυχθώ. Αυτό σημαίνει κίνηση και πρόοδο.

         Είμαστε οι μόνοι υπεύθυνοι  για την αποκατάσταση της ασφάλειας μας.

Η παραδοχή της αλήθειας στον εαυτό μας ,είναι η μόνος τρόπος να ζήσουμε την ζωή που θέλουμε. Αντίθετα όταν είμαστε ανειλικρινής μαζί του προσκαλούμε τον πόνο στην ζωή μας .

Πολλές φορές επιτρέπουμε σε κάτι που στην ουσία είναι δυσλειτουργικό  να υπάρχει στην ζωή μας ως φυσιολογικό . Όμως δεν διασφαλίζεται η ειρήνη του μυαλού μας όταν συντηρούμε καταστάσεις που μας βάζουν να ενεργούμε με αρνητικό τρόπο .

         Είναι δύσκολο να είμαστε ευτυχισμένοι όταν δεν αγαπάμε αρκετά τον εαυτό μας.

Για να αποκτήσεις μία καλή σχέση μαζί του πρέπει να σταματήσεις να του λες ψέματα .Και αν κάτι τέτοιο θεωρείς πως θα σε έβγαζε από την «ευκολία” ,να θυμάσαι πως  εξωτερική ευκολία δεν σημαίνει απαραίτητα και εσωτερική ,γιατί τα συναισθήματα σου αργά ή γρήγορα θα σε πνίξουν και θα διαψεύσουν τις πράξεις σου.

   Είμαστε υπέυθυνοι για την ζωή μας γιατί έχουμε την ελευθερία της επιλογής.

Πιο συνηθισμένο παράδειγμα είναι αυτό μίας δυσλειτουργικής σχέσης που στα μισά της διαδρομής ανακαλύπτω πως έλεγα ψέματα στον εαυτό μου και παρέβλεπα τα σημάδια.  Οι άνθρωποι χάνουν πολύ χρόνο και πολύ ενέργεια στην προσπάθεια τους να μην δουν αυτό που βρίσκεται μπροστά τους. Δεν θέλουν να δουν την αλήθεια για να μην αντιμετωπίσουν τις συνέπειες.

Σκέψου!

                                                  Tι θα γίνει αν αλλάξεις ;

                                                  Tι θα γίνει αν δεν αλλάξεις;

Οι αλλαγές  φαντάζουν δύσκολες όταν είναι βίαιες και εισβάλλουν στην ζωή μας ξαφνικά όταν τις αναβάλλουμε συνεχώς ,αντίθετα το βάρος της στασιμότητας είναι ασύγκριτα πιο μεγάλο . Γεμίζει με φόβο και ανησυχία την καθημερινότητα μας.

          Αν δεν μπορείς να κάνεις αλλαγές ,τουλάχιστον εντόπιζε συχνά που βρίσκεσαι!

Η διαδικασία της κατανόησης για το που βρισκόμαστε θα μας βοηθήσει να κινηθούμε πιο εύκολα από το ένα στάδιο στο άλλο ,ενώ  η εξαπάτηση του εαυτού μας ,είναι επικίνδυνη γιατί το να μην συνειδητοποιείς την πραγματικότητα σου έχει κόστος !

Οι συνειδητοποιημένοι άνθρωποι δεν είναι αυτή που βλέπουν τα πράγματα πεζά ,αλλά αυτοί που αγαπούν την ζωή και θέλουν να την ζουν χωρίς τις παρεμβολές ενός αόρατου φόβου  ,που είναι η συνέπεια μίας αλήθειας που θέλεις να αγνοείς.

 

Σταυρούλα Χριστοπούλου

Personal Life-Coach

 

alitheia

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *