FlyforYou

Ζήσε στο μέγιστο την κάθε χρονιά .

Home »  Life Coaching »  Ζήσε στο μέγιστο την κάθε χρονιά .

Ζήσε στο μέγιστο την κάθε χρονιά .

Η αλλαγή του χρόνου, τα γενέθλια σου, η επέτειος σου, ένα σημαντικό γεγονός, θα μπορούσε να είναι μία έναρξη με σε ένα νέο σκηνικό στο οποίο καλείσαι να παίξεις τον πρωταγωνιστικό ρόλο!

Η  μετάβαση σε κάτι νέο σημαίνει αλλαγή και αλλαγή σημαίνει πάντα εξέλιξη !

Τα κατάφερες! Πέρασες στην επόμενη πίστα!

Για να δούμε τι σε περιμένει εκεί;

Κάθε νέος χρόνος, κάθε νέο ξεκίνημα, είναι μία εξελικτική συνέχεια του προηγούμενου. Άρα είναι εξίσου σημαντικό να τον λειτουργούμε στο μέγιστο! Δεν υπάρχει καλύτερη ή χειρότερη χρονιά. Άλλωστε αυτό θα ίσχυε αν ζούσαμε συγκρίνοντας τα πράγματα με γνώμονα το ιδεατό. Υπάρχει νέα προσπάθεια, νέο ξεκίνημα, καινούργια απόφαση.

Στην ζωή, καλούμαστε να μάθουμε μέσα από καταστάσεις και συνθήκες ,αυτές που ο καθένας  μας χρειάζεται για να προχωρήσει παρακάτω.

Αν βίωσες δυσκολίες σε έναν συγκεκριμένο τομέα ,παρατήρησε και θα ανακαλύψεις ότι τώρα έχεις καλύτερη αίσθηση για το πώς θα χρειαστεί να κινηθείς προκειμένου να δεις τα αποτελέσματα που επιθυμείς. Αν δούλεψες αρκετά ,θα εισπράξεις τα κέρδη των προσπαθειών σου ή θα αλλάξεις ότι δεν αποδίδει γιατί πλέον θα έχεις την εμπειρία να το τολμήσεις! Αντίστοιχα θα μπορέσεις να ασχοληθείς με κάποιον νέο μιας και έχεις ασχοληθεί αρκετά με έναν προηγούμενο και τα λοιπά..

Όποια σειρά και να έχουν τα πράγματα, το ζητούμενο παραμένει ίδιο για όλους.

Η ωρίμανση !

Η ζωή δυσάρεστα ή ευχάριστα αυτό ζητάει από εσένα και από την στιγμή που θα το συνειδητοποιήσεις αυτό, θα σταματήσεις να της κρατάς μούτρα!

Άλλωστε ο μόνος που μπορεί να μπλοκάρει το ταξίδι της εξέλιξης σου ,είσαι μόνο εσύ…

Η κάθε νέα έναρξη που μας χαρίζεται μπορεί να είναι συναρπαστική στις αποκαλύψεις της, αρκεί να μην την θεωρήσεις δεδομένη ή βαρετή γιατί δεν είναι! Αντίθετα βασίζεται στην δυνατότητα η να συνδυάσεις την περιπέτεια κρατώντας πάντα την εσωτερική σου ισορροπία.

beyourselfnolinelikeyou

Να μερικοί τρόποι που θα σε βοηθήσουν  να το πετύχεις!

  • Κινήσου αργά για να φτάσεις πιο γρήγορα!

Ποιος σου είπε ότι όποιος πάει γρήγορα φτάνει έγκαιρα στον προορισμό του; Μύθος! Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα πισωγυρίσει αρκετές φορές γιατί του ξέφυγαν τα ψηλά γράμματα!

  • Να αισθάνεσαι σε βάθος γιατί θα μείνεις στα ρηχά!

Γιατί κάνεις ότι δεν βλέπεις; Γύρω σου γίνονται πράγματα και εσύ μένεις ασυγκίνητος;  Αν συνεχίσεις να τα αγνοείς, αν προσέχεις να μην στεναχωρηθείς ,το μόνο που θα καταφέρεις είναι να φοβηθείς  περισσότερο στο μέλλον!

  • Μην παριστάνεις κάτι που δεν είσαι γιατί φαίνεσαι βαρετός !

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη γοητεία από το να είσαι ο εαυτός σου. Όταν παριστάνεις κάτι που δεν είσαι οι άλλοι το καταλαβαίνουν και επιφυλάσσονται να συνδεθούν μαζί σου.

  • Πάρε πρωτοβουλίες για να εφαρμόσεις τα σχέδια σου αλλά κάνε υπομονή μέχρι να ολοκληρωθούν.

Έχουμε συνδυάσει τους  ενεργητικούς και δραστήριους με την βιασύνη. Η τόλμη από μόνη της όμως είναι η μισή αρετή στην επίτευξη στόχων. Η υπόλοιπη είναι η υπομονή!

  • Φρόντισε οι στόχοι σου να είναι ρεαλιστικοί …Μην χτίζεις παλάτια στην άμμο!

Η υπερβολική αισιοδοξία συχνά στις μέρες  μας οδηγεί σε μακροχρόνια αδράνεια και κινδυνεύουμε να βρεθούμε «εκτός μόδας» σε μία πραγματικότητα που όλο τρέχει!

  • Να είσαι περίεργος για τα πράγματα όπως τα παιδιά …και θα ζήσεις πολλά χρόνια.

Μην σταματάς τον ενθουσιασμό σου. Η περιέργεια δεν είναι δικαίωμα μόνο των παιδιών. Έτσι  αναπτύσσεις και συντηρείς το ενδιαφέρον σου για την ζωή!

  • Μην επιδιώκεις μόνο την δική σου ικανοποίηση… Σταμάτα να κοιτάζεις μόνο τον εαυτό σου!

Αν θέλεις να έχει διάρκεια η ευτυχία σου ,φρόντισε να επωφεληθούν και άλλοι από αυτήν. Έτσι όχι μόνο θα την απολαμβάνεις περισσότερο αλλά και θα την πολλαπλασιάσεις!

  • Ξεκίνα άσκηση! Γιατί όπως μέσα..έτσι και έξω!

Η πνευματική σου εξέλιξη απαιτεί σωματική κίνηση! Η σωματική άσκηση συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία και του μυαλού σου, άρα είναι σημαντική για την πρόοδο σου!

  • Μην ξεχνάς την ξεκούραση σου, ξέχνα όμως την τεμπελιά!!

Μην περιμένεις την ιδανική στιγμή για να χαλαρώσεις… γιατί έτσι μπορεί να περιμένεις μια ζωή!

Η χαλάρωση του μυαλού σου από σκέψεις και έγνοιες σε βοηθάει να καταπολεμήσεις την υπερένταση, κυρίως όμως μαθαίνεις να ελέγχεις την σκέψη σου, όπως  κάνεις όταν πέφτεις για ύπνο το βράδυ!

  • Γέλα!!

Γέλα με κάθε ευκαιρία! Γέλα χωρίς ενοχή!

 

Σε ευχαριστώ που ήσουν εδώ! 

*Για περισσότερη έμπνευση ,διάβασε την στήλη Fly Tips http://flyforyou.gr/fly-tips-2/

Σταυρούλα Χριστοπούλου / Personal Life-Coach

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *