FlyforYou

Γιατί οι σχέσεις δεν κρατάνε;

Home »  σχέσεις »  Γιατί οι σχέσεις δεν κρατάνε;

Γιατί οι σχέσεις δεν κρατάνε;

A’ Μέρος

Ποια είναι άραγε η πρωταρχική ανάγκη ,που μας κάνει να θέλουμε να σχετιστούμε με κάποιον/α; Τι είναι αυτό στο οποίο δεν μπορούμε να αντισταθούμε και το κάνει τόσο απαραίτητο για μας; Γιατί νιώθουμε τόσο ωραία όταν είμαστε ερωτευμένοι; Και τέλος ,γιατί αυτό το τέλειο σκηνικό χαλάει και μένουμε μόνοι;

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, από τότε που ήταν όλα αθώα και καινούργια ,τότε που λειτουργούσαμε περισσότερο με το ένστικτο και λιγότερο με την λογική, τότε που ανακαλύπταμε τον εαυτό μας…Για μισό λεπτό,…μήπως πρέπει να σταθούμε λίγο σε αυτό; Για να ανακαλύπτουμε άρα κάτι ψάχνουμε..

Από μικρά μας έμαθαν να ψάχνουμε το άλλο μας μισό, αυτό ονειρευόμασταν πάντα και έτσι ονοματίζαμε το ταίρι μας. Όταν το βρίσκαμε η ζωή μας άλλαζε ,γέμιζε, η δημιουργικότητα μας αυξανόταν, δεν εκνευριζόμασταν ,είχαμε υπομονή, ενθουσιασμό .. …ομορφαίναμε ..
Φοράγαμε στο ταίρι μας τον πιο ωραίο μανδύα με όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που θέλαμε να έχει, ακόμα και τα πιο άχαρα πράγματα μας φαινόντουσαν χαριτωμένα, και νοιώθαμε δυνατοί.. γιατί είχαμε βρει το άλλο μας μισό και ήμασταν ΟΛΟΚΛΗΡΟΙ ! Η ευτυχία ,η δημιουργία και η ομορφιά ήταν αποτέλεσμα της ολοκλήρωσης που νοιώθαμε!

Όταν όμως ο μανδύας άρχιζε να φθείρεται ανακαλύπταμε ένα άλλο πρόσωπο ,που δεν αναγνωρίζαμε, δεν θαυμάζαμε και σε πολλές περιπτώσεις δεν μας άρεσε ,γιατί του/της είχαμε “φορέσει” όλα αυτά τα υποσυνείδητα στοιχεία του χαρακτήρα μας που θα μας έκαναν να νιώσουμε ΟΛΟΚΛΗΡΟΙ. .αλλά στην ουσία δεν είχε..

Και το ταξίδι της αναζήτησης του εαυτού συνεχίζεται…

Αλήθεια έχετε αναρωτηθεί γιατί ερωτευόμαστε σπανιότερα όσο μεγαλώνουμε; Μήπως γιατί η σοφία της ζωής μας ολοκλήρωσε και έτσι δεν χρειάζεται να ψάχνουμε τα κομμάτια μας μέσα σε ‘’λάθος’’ ανθρώπους… που δεν τα έχουν;

Β’ Μέρος

-«Δεν υπάρχουν άντρες εκεί έξω..»

 

Χιλιοειπωμένο και κοινότυπο, ίσως όμως και μία εύκολή δικαιολογία για να παραιτηθούμε γρήγορα από τον κόπο να βρούμε την αιτία που μας κάνει να παραπονιόμαστε.

 

Άντρες υπάρχουν πολλοί ,και δεν είναι κάτι νέο αρκεί να κοιτάξεις γύρω σου ,όμως το πρόβλημα είναι ότι εσύ ψάχνεις κάποιον πολύ συγκεκριμένο και δεν βλέπεις όλους τους υπόλοιπους!

 

Ψάχνεις κάποιον που να μοιάζει με τον προηγούμενο ,ή κάποιον που να μην μοιάζει καθόλου ( ούτε να το ακούσεις) ..και όμως αυτό ψάχνεις…Την επανάληψη ενός ίδιου σεναρίου!

 

Αν καταχράστηκαν την καλοσύνη σου και την υπομονή σου ,είσαι έτοιμη να ξαναδώσεις πολλά σε όποιον δείξει ότι τα έχει ανάγκη, αν σε ξεγέλασαν θα σε θέλξει πάλι ένα αμφίβολο άτομο, αν ήταν συνεχώς απασχολημένος ,θα επιλέξεις  κάποιον που θα σου διαθέτει λίγο χρόνο ,αν ήταν εγωιστής ,θα επιλέξεις  έναν όμορφο πλην αδιάφορο τύπο ,προσπαθώντας πάλι από την αρχή να του τραβήξεις την προσοχή. .αυτή την φορά θα τα καταφέρω θα σκεφτείς, αυτή τη φορά είναι αλλιώς, είναι διαφορετικός ..και καταλήγει να είναι ο ίδιος..!

 

Ένα γνώριμο σενάριο είναι πάντα πιο ασφαλές από ένα νέο και άγνωστο ,όμως έχει και βαρύ αντίτιμο .Η πεποίθηση ότι όλοι οι άντρες είναι ίδιοι, δεν μπορεί να αλλάξει όσο εμείς παραμένουμε κολλημένοι σε ένα αναποτελεσματικό πρότυπο. Μπορεί όμως να αναλάβει την ευθύνη της δυσκολίας  μας να ανακαλύψουμε ένα νέο και καλύτερο.. και συνήθως αυτό κάνει!

 

Όταν δεχόμαστε μόνο ότι ενισχύει τις απόψεις μας ,δεν είμαστε ανοιχτοί σε μία νέα κατάσταση.

Ωστόσο ένα είναι σίγουρο. ‘Oλοι επιθυμούμε να αγαπηθούμε και να αγαπήσουμε. Η αίσθηση ότι είμαστε σημαντικοί για κάποιον ,ότι απασχολούμε την σκέψη του, ότι τον φροντίζουμε και μοιραζόμαστε πράγματα ,είναι στην ανθρώπινη φύση μας και κανένας δεν το αμφισβητεί. Συχνά όμως δεν διαρκεί και καταλήγουμε αποκαμωμένοι και απογοητευμένοι.

 

Μήπως ήρθε η στιγμή να δεις πιο καθαρά τα πράγματα; Να μερικοί τρόποι που μπορούν να σε βοηθήσουν:

  • Κατανόησε το παρελθόν σου και απελευθερώσου από πρότυπα που δεν βοηθούν την εξέλιξη σου.
  • Παραιτήσου από την ανάγκη σου να επιβεβαιώνεσαι ,ότι τα πράγματα είναι έτσι όπως είσαι πεπεισμένη να είναι.
  • Διέκρινε την επανάληψη των λαθών σου. Ποιες καταστάσεις επαναλαμβάνονται;
  • Απομακρύνσου για λίγο από την καθημερινότητα και δες τον εαυτό σου από απόσταση.
  • Ανακάλυψε τις πραγματικές σου ανάγκες και επιθυμίες.
  • Αντιμετώπισε την επόμενη  γνωριμία  σαν ένα νέο, πραγματικό, αληθινό άτομο για να μπορέσεις να διακρίνεις τι πραγματικά είναι.

 

*Η ικανότητα να σχετιζόμαστε δεν είναι εύκολη και αυτό αφορά σε όλες τις σχέσεις και σε όλα τα φύλα. Όμως μπορεί να επιτύχει αν αποκτήσουμε μία πιο ολοκληρωμένη και ξεκάθαρη ματιά του εαυτού μας!

Σταυρούλα Χριστοπούλου-Personal Life Coach

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *