Άφησε τις αντιστάσεις για το γυμναστήριο.

Αρχική »  αντιστάσεις »  Άφησε τις αντιστάσεις για το γυμναστήριο.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στις 15 Φεβρουάριος, 2018, από , στην κατηγορία αντιστάσεις,αυτοβελτίωση,

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν μάθει να λειτουργούν με άμυνες. Έχουν εξασκηθεί κυρίως να αντιστέκονται στα γεγονότα της ζωής τους ,ακόμα και στην ίδια τους την καθημερινότητα που καταλήγει να είναι επαναλαμβανόμενη και ανιαρή ,ενώ θα μπορούσε να είναι ένα σχέδιο προς εξέλιξη!

Εναντιώνονται σε ότι δεν δικαιολογεί τις επιλογές τους .Σπαταλάνε πολύτιμη ενέργεια στην προσπάθεια να αποφύγουν ένα συγκεκριμένο γεγονός από το να μάθουν μέσα από αυτό και τελικά αποδυναμώνονται!.

Τα «μηνύματα»  έχουν έναν ξεχωριστό τρόπο να μας εμφανίζονται. Μας καλούν  να εμπιστευτούμε περισσότερο το ένστικτο μας και να αποκτήσουμε πρόσβαση σε ανώτερα επίπεδα του συνειδητού μας.

Η ζωή σου θα μπορούσε να είναι καλύτερη αν έκανες μόνο μία αλλαγή! Αν δεν της αντιστεκόσουν!

Λειτουργώντας με τον αυτόματο πιλότο ,παραδινόμαστε στον λήθαργο της άρνησης και μεταθέτουμε την βαθύτερη μας ικανοποίηση για αργότερα. Έχουμε την ελεύθερη επιλογή να ερμηνεύουμε κάθε περιστατικό που μας συμβαίνει,  να αφομοιώνουμε το βαθύτερο νόημα του και να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες του. Κάθε ένα ερέθισμα που δεχόμαστε είναι μία ευκαιρία να δούμε μία διαφορετική προοπτική.

               Εμείς επιλέγουμε αν θα προοδεύσουμε ή θα υποβιβαστούμε.

Αντι- στέκομαι σημαίνει πως  στέκομαι αντίθετα σε αυτό που μου συμβαίνει ,άρα παρέα με τις αμφιβολίες μου που μου περιορίζουν την ζωή . Με αυτόν τον τρόπο υπονομεύω την ελπίδα, την εμπιστοσύνη ,την δύναμη. Βρίσκομαι σε εμπόλεμη κατάσταση με τον εαυτό μου, αντί να  με περιβάλλω με αγάπη.

Αφήστε τις αντιστάσεις για το γυμναστήριο γιατί μόνο την σωματική άσκηση ωφελούν.

Στην ζωή χρειάζεται να είμαστε ευθυγραμμισμένοι με τις βαθύτερες ανάγκες και επιθυμίες μας και για να μπορέσουμε να τις αντιληφθούμε χρειάζεται να μην γυρνάμε την πλάτη στα εξωτερικά ερεθίσματα.

Όσο λιγότερο αντιδρούμε ,τόσο περισσότερο δρούμε.

‘Όταν εμπιστευόμαστε τα γεγονότα της ζωής  χαλαρώνουμε και ζούμε με ψυχική ηρεμία ,ενώ όταν νιώθουμε φοβισμένοι δεν μπορούμε να κατανοήσουμε την πραγματική υπόσταση των πραγμάτων και του εαυτού μας.

Η λύση θα εμφανιστεί μπροστά μας με πολλούς τρόπους καθώς και η απάντηση που γυρεύουμε ,αλλά αν δεν «καθαρίσουμε» την ματιά μας δεν θα την δούμε.

Ας επιτρέψουμε στον εαυτό μας να απολαύσει την ομορφιά και την τάξη των πραγμάτων στην ζωή μας!

 

Σταυρούλα Χριστοπούλου  Personal Life –Coach,  Συμβουλευτική κατεύθυνση και επίτευξη στόχων. www.flyforyou.gr

 

 

It's only fair to share...Share on Google+Share on Facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *